Nova banja kao pokretač razvoja Vrujaca

Od kraja prošle godine, od kada kompanija “Samo rad” sa švajcarsko srpskim kapitalom gazduje Prvom novom banjom u Vrujcima, u razvoj ovog banjskog kompleksa uloženo je preko 2 miliona evra. Ovaj sportsko banjski kompleks, čiji je idejni tvorac i prvobitni vlasnik prof. dr Milisav Čutović, kompanija “Samo rad” kupila je iz stečaja na trećoj licitaciji za milion i po evra. Inače, bazeni Nove banje otvoreni su za posetioce još 2011. godine dok je hotel sa depadansom bio u izgradnji.

Nova banja Vrujci (izvor: mionica.rs)

Na naše pitanje šta je urađeno u proteklih godinu dana, od kada gazduju kompleksom, izvršni direktor Nove banje u Vrujcima Zoran Milenković kaže da je urađeno dosta , ali da je moglo i više da leto nije bilo kišno.

“Prvi problem sa kojim smo se susreli i koji smo rešili bio je nezadovoljavajući kvalitet vode na bazenima na kraju dana. Uz podršku beogradske firme „Akva Marin“ ugradili smo najsavremeniji sistem za prečišćavanje vode. Urađen je i akva park vredan milion evra, koji je sigurno najmoderniji u Srbiji. Radove je izvela turska firma „Polino“. Izgradili smo i novi objekat u okviru kojeg je novi ulaz u centar i taolet. Od naredne sezone ulaznice će biti elektronske i neće biti nervoze i čekanja na ulazu”, objašnjava direktor Milenković i najavljije u naredne dve godine završetak radova na hotelu čija je površina 9 hiljada kvadratnih metara.

Centar Banje Vrujci (izvor: mionica.rs)

Hotel će imati luksuzan SPA centar i četiri zvezdice. Na pitanje na koju klijentelu računaju, direktor Milenković kaže za Valjevska posla da su Vrujci blizu Beograda koji je centar svih dešavanja i finansija, da je u blizini i Lazarevac, takođe, sa visokim prosečnim zaradama, ali da se računa i na naše zemljake u dijaspori i inostrane goste.

Milenković kaže da je menadžment firme “Samo rad” zadovoljan podrškom koju ima od rukovodstva mioničke opštine na čelu sa predsednikom Bobanom Jankovićem, i itekako je svesno činjenice da je Nova banja motor koji bi Vrujce mogo da povuče iz višedecenijske učmalosti. Smatra i da bi ova banja, s obzirom na lekovita svojstva i geografski polžaj, mogla da zauzme daleko bolje mesto na mapi srpskih banjskih lečilišta.

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.