Nove radne jedinice za efikasniju Laboratoriju

Zbog bolje organizacije u otežanim uslovima funkcionisanja služba Laboratorije Opšte bolnice  Valjevo osposobila još jedan prostor za uzimanje uzoraka pacijentima sa hitnim uputima u
prizemlju Polikliničkog dela. Još jedna od novina jeste i mogućnost zakazivanja uzorkovanja
materijala za pacijente sa uputima sa Primarne zdravstvene zaštite.

Valjevo

Od 1. jula, kada je zbog rekonstrukcije u Domu zdravlja Valjevo preseljena kompletno i oprema i ljudstvo u prostor službe Laboratorije Opšte bolnice Valjevo, svi koji imaju potrebu za nekom
laboratorijskom analizom dolaze u prostorije službe Laboratorije u Opštu bolnica Valjevo. Služba Laboratorije nalazi se u starom Polikliničkom delu. Za potrebe uzimanja uzoraka za analize posebno je odvojena prostorija za decu i trudnice, dok svi ostali pacijeneti u period od 7 do 9 časova daju svoje uzorke. Zbog efikasnijeg uzimanja uzoraka u prizemlju Polikliničkog dela, pored ortopedske ambulante, izdvojena je još jedna prostorija za uzimanje uzoraka pacijentima koji imaju hitan uput.

Valjevo

Ljubica Pešić, načelnica službe Laboratorije Opšte bolnice Valjevo

Ljubica Pešić, načelnica službe Laboratorije, kaže da su odmah oformljene još dva radne jedinice za uzimanje uzoraka, kako bi se rasteretilo funkcionisanje i prijem pacijenata sa ambulantnim uputima i tako se ubrzao prijem materijala. Posebna kategorija pacijenata, deca i trudnice, svoje uzorke daju u posebnoj prostoriji i to je soba broj 40 na prvom spratu starog Polikliničkog dela.

– Ono što smo kao novinu uveli jeste da smo u prostoriji u prizemlju izdvojili prijem hitnih
pacijenata i time rasteretili jutarnje gužve. To smo uradilii iz razloga da pacijenti koji su prioritetni, a to su onkološki i pacijenti sa hitnim uputima, moraju biti tretirani kao prioritetni i primljeni odmah. Očekujemo do kraja godine zbog sezonskih bolesti povećan broj pacijenata i veći broj zahteva za analize i prema tome ćemo prilagođavati rad službe maksimalno izlazeći u susret pacijentima. Još jedna od novina od ove nedelje jeste i da pacijenti sa uputima iz Doma zdravlja, a koji nisu hitni, mogu da zakažu u vremenu od 10.30sati do 18 sati svoj termin za vađenje krvi ili uzimanje uzorka za analizu, kako bi izbegli čekanje. Za sada tokom prve nedelje nemamo mnogo takvih pacijenata koji su iskoristili mogućnost zakazivanja, ali se svakodnevno suočavamo sa time da bi svi hteli trenutno, tog trenutka kada dođu, da im se uzme uzorak – navodi Ljubica Pešić.

Valjevo

Milion i trista hiljada analiza godišnje se uradi u bolničkoj Laboratoriji, a to je oko 170 hiljada  pacijenata godišnje. Svih reagenasa za analize ima dovoljno. Iako, zbog povećanja obima posla i
većih gužvi, jer preko trista pacijenata dnevno dođe sa različitim uputima, nije bilo ozbiljnih problema niti pritužbi na rad i funkcionisanje službe Laboratorije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.