Novi preventivni projekat Doma zdravlja Valjevo

Dom zdravlja Valjevo, kao ustanova primarne zdravstvene zaštite, sprovodi projekat ranog otkrivanja rizika za nastanak bolesti srca i krvnih sudova, rizika za nastanak šećerne bolesti tipa dva, kao i ranog otkrivanja depresije.

Valjevo

Projekat se sprovodi do decembra 2020. godine u cilju sprečavanja oboljenja bolesti srca i krvnih sudova, šećerne tipa dva i depresije, ranog otkrivanja ovih bolesti, pravovremenog lečenja i prevencije teških komplikacija.

Ove preventivne usluge biće potpuno besplatne za građane i dostupne u mesnim zajednicama, ustanovama i preduzećima. Projekat je koordiniran od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije, uspostavljanjem grantova za unapređenje kvaliteta i efikasnosti preventivnih i drugih zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Projekat je finansiran sredstvima za “Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije” i sredstvima za “Dodatno finansiranje za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije”, u saradnji sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.