Novi smrtni slučaj u Ubu, u Valjevu još 27 osoba zaraženo i još 48 hospitalizovano

Prema zvaničnim podacima za 25. jul, u Valjevu je još 27 osoba pozitivno na korona virus, 48 lica je hospitalizovano, a u kućnim uslovima se leči 480 naših sugrađana. U Ubu je od posledica COVID-19 preminula još jedna osoba i to je drugi smrtni slučaj u Ubu u prethodnih 5 dana, od ukupno 3 od početka epidemije.  

U COVID ambulantivaljevskog Doma zdravlja pregledano je 165  osoba sa respiratornim infekcijama. Od početka drugog pika epidemije u Domu zdravlja je uzeto 1995 briseva.

U Prijemno-urgentnom centru OB Valjevo pregledano je 16 osoba sumnjivih i verovatnih slučajeva COVID-19 infekcije, od kojih su dve primljene na bolničko lečenje. Na hospitalizaciji se nalazi 107 pacijenata sa sumnjom na  COVID-19 i laboratorijski potvrđeni slučejevi. Na Infektivnom odeljenju leži 47 i na PulmoCOVID odeljenju 60 pacijenata. Od početka drugog pika epidemije u valjevskoj bolnici uzeto je 259 briseva.

U Zavodu za javno zdravlje Valjevo u drugom piku epidemije istraženo je 1100 kontakata sa laboratorijski potvrđenim licima, a uzeto 447 briseva.

Ukupan broj obolelih od početka epidemije u našem gradu je 873. U  drugom piku epidemije od  17. juna do danas laboratorijski je potvrđeno 678 obolelih, više muškog nego ženskog pola, prosečne starosti 47,4 godina.

Broj uzetih briseva na dan 25. jula  je 3. Od 17. juna do 25. jula uzeto je ukupno 2728 briseva.

Broj zaraženih radnika u valjevskim zdravstvenim ustanovama od 1. juna do 25. jula je 33, njih 18 je u kućnoj izolaciji zbog kontakta sa pozitivnim licem, a 6 zdravstvenih radnika je izlečeno.

Od početka epidemije broj izlečenih u Valjevu je 324, a broj preminulih je 21.

Što se ostalih oština Kolubarskog okruga tiče, prema podacima za 25. jul, još 6 lica je obolelo od COVID-19 infekcije: 2 iz Ljiga i po 1 iz Uba, Mionice, Lajkovca i Osečine. Hospitalizovano je 26 osoba: 11 iz Uba, 7 iz Ljiga, 5 iz Lajkovca i 3 iz Mionice. U kućnoj izolaciji nalazi se 114 građana: 32 u Ljigu, 29 u Mionici, 23 u Ubu, 18 u Osečini i 12 u Lajkovcu.

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.