Novo radno vreme za kafiće i prodavnice, više ljudi na okupljanjima?

Krizni štab za borbu protiv korona virusa danas će raspravljati o popuštanju još nekoliko mera, a među njima je i novo radno vreme za kafiće i prodavnice, prenosi Blic.

Valjevo u doba korone

Predloženo je da maloprodajni objekti, odnosno prodavnice rade do 23 sata umesto dosadašnjih 21 čas, dok će ugostiteljski objekati, ali samo onih koje imaju bašte moći da rede do ponoći umesto dosadašnjih 23časa. Da li će ovi predozi biti usvojeni ostaje da vidimo posle sednice Kriznog štaba.

Na dnevnom redu Kriznog štaba danas će biti i predlog povećanja maksimalnog dovoljenog broj lica prilikom organizovanog javnog okupljanja – kako na zatvorenom tako i na otvorenom prostoru sa 10 na 30 osoba.

Osim popuštanja pomenutih mera Krizni štab će danas raspravljati o pooštravanju jedne mere – uvođenju dvonedeljne izolacije za naše građane koji se vraćaju iz inostranstva. kao i o tome da li treba revidirati listu zemalja za koje se traži obavezan PCR test prilikom ulaska lica iz tih zemalja u Srbiju, prenosi Blic.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.