NOVOGODIŠNjI VREMEPLOV MUZIČKE ŠKOLE

U samom finalu godine, nakon vrlo dinamičnog i uspešnog prvog polugodišta, MŠ „Živorad Grbić“ prvo „poluvreme“ ove školske godine završava velikim novogodišnjim koncertom svojih solista, ansambala, horova i orkestara u utorak, 28. decembra, s početkom u 19 časova u koncertnoj sali škole.

novogodisnjikoncert

„Iza nas je jedan vrlo uspešan period sa preko 70 osvojenih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima, otvorena biblioteka škole, koja je, sudeći po reakcijama obradovala ceo Grad, brojni koncerti naših učenika u Modernoj Galeriji, Narodnom Muzeju, Valjevskoj gimnaziji, samoj školi. Od oktobra , posle 20 meseci pauze, ponovo raspevano muzičko zabavište, zapažen nastup u okviru obeležavanja 70 godina Narodnog Muzeja, humanitarne akcije učenika, i još mnogo toga lepog, vrednog i kreativnog, a vezanog za svakodnevni život škole“, tvrdi direktorka muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić. „ Nekako je vrlo prirodno, imajući u vidu takav presek stanja, da se od 2021. godine oprostimo jednim velikim koncertom koji će na novogodišnjoj sceni predstaviti naše najkvalitetnije soliste svih odseka, kamerne ansamble, orkestre i horove. U muzičkoj školi, svaki novogodišnji koncert ima svoju tematiku, a ovog puta, muzikom putujemo kroz vreme. Interpretacijom kompozicija od vremena renesanse do današnjih dana objedinjujemo prošlost i sadašnjost, sa iskrenom željom da svojim notama prizovemo budućnost koja će se pamtiti po stvaralaštvu, umetnosti, humanosti i dobrim među ljudima, jer, kako to već kaže naš školski moto: Muzikom se najlepše neguje čovek u svima nama.” završava Radovanović – Perić.

Koncert će se održati u skladu sa epidemiološkim merama, ulaz je kao i za sve programe muzičke škole slobodan, ali kako su nam u muzičkoj školi rekli, svi posetioci koji povodom novogodišnjih praznika žele da obraduju učenike i nastavnike ove institucije, pozivaju se da školi prilikom dolaska na koncert poklone knjigu za obogaćivanje njihove novoformirane biblioteke.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.