OK Železničar finalista Kupa Srbije

Odbojkašice Železničara biće u prilici da u martu sledeće godine brane trofej koji pripada pobedniku Kupa Srbije! Sinoć su u Sportskoj hali Lajkovac, u uzvratnom polufinalnom susretu, savladale TENT identičnim rezultatom kao u Obrenovcu – 3:0 (25:19, 25:12, 25:18). Sa dve ubedljive pobede Lajkovčanke su se plasirale u finale Kupa Srbije, gde ih očekuje Crvena zvezda, koja je ranije eliminisala Ub.

Kup-Srbije-LOGO

Ponovo je kompaktni tim Branka Kovačevića dominirao u svim segmentima igre, a odlično poentersko veče imale su Barbara Batinić sa 19 i Jovana Mirosavljević sa 17 poena. Mlada Vanja Ivanović, kojoj trener Kovačević sve češće daje priliku, osvojila je 7 poena, Milojević 5, Uzelac 3 i Perović 2. Gošće, koje su najjači otpor pružile u prvom setu, ravnomerno su rasporedile poene, a po 6 su osvojile Saška Đurović i Sara Carić.

Zelj-TENT-detalj-sa-utakmice-OSSRB

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Odbojkaški klub Železničar je do sada tri puta osvojio Kup Srbije: u sezonama 2017/18, 2018/19. i 2020/21. Aktuelni su dvostruki osvajač Superkupa Srbije – 2020. i 2021. godine. Tim se nalazi u izvanrednoj formi sa 11 uzastopnih pobeda u prvenstvu i kupu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.