NS: Narodna volja se može izraziti rečima “više vas ne želimo”

“Na aprilskim parlamentarnim izborima građani Valjeva su gradskim vlastima poslali jasnu poruku – ne želimo više da vodite naš grad”, navodi se u saopštenju za javnost Gradskog odbora Narodne stranke u Valjevu. Valjevski “narodnjaci” podsećaju da je gradska vlast od izbora 2020. godine apsolutno u rukama SNS-a, a da je nepune dve godine kasnije veliki deo građana Valjeva shvatio da je njihovo dato poverenje izigrano i da grad vode nesposobni, korumpirani, i nestručni ljudi, koji su slika i prilika kompletnog SNS kadra u Srbiji. Iz tog razloga, kako se ističe u saopštenju, stigla je kazna i na nivou Srbije, gde SNS više nema apsolutnu većinu, ali i u svim većim gradovima Srbije, pa i u Valjevu.

Prema informaciji za medije valjevskog odbora Narodne stranke, SNS je u gradu Valjevu olakšana za više od 5.000 glasova i gotovo 20% u relativnom broju. Dodaje se da sa 34,7% dobijenih glasova ili 16.000 glasača, nasuprot više od 28.000 glasova koji predstavljaju narodnu volju, koja se može izraziti i kroz reči: “više vas ne želimo”. Čak i ako se odbiju dobijeni glasovi ili procenti bivših koalicionih partnera (SPS), kako “narodnjaci” ističu, ništa se posebno ne menja i ponovo se dolazi do toga da više od 50% građana Valjeva ne želi ni jedne ni druge da im vode grad.

“Naravno, svesni smo da ovo nisu bili lokalni izbori i da pravno gledano današnji saziv Skupštine grada i njeno rukovodstvo imaju legitimnost i pravo da budu tu sve do raspisivanja novih lokalnih izbora. Međutim, nameće se logično pitanje, a šta ćemo sa više od 50% građana Valjeva koje trenutno u Skupštini grada niko ne predstavlja? Da li više od polovine građana našeg grada moraju da čekaju duže od 2 godine da bi ih neko predstavljao u predstavničkom domu grada? Ili će oni, dakle većina, biti potpuno obespravljeni narednih 26 meseci? Na sve to, čista napomena, prvi čovek Valjeva je poražen na svom biračkom mestu. Nebitno, ali dovoljno govori i šalje jasnu poruku. Svakako da nemamo pravnog osnova, s obzirom da nisu bili lokalni izbori, da insistiramo da se uvaži aktuelna volja građana i raspišu vanredni izbori, ali svakao da možemo da stavimo na proveru vašu moralnost, čast i obraz! Pa, ako ih zaista imate, kako tvrdite, logičan potez bi bio da podnesete ostavke i na vanrednim izborima proverite volju građana Valjeva. Kako je gradonačelnik iz sfere sporta, lakše će razumeti na bliskom primeru… zamislite da kao trener sa svojim klubom osvojite prvenstvo, a onda u sledećem krenete katastrofalno i ređate poraz za porazom. Da li biste ostali na klupi ovenčani nekim starim lovorikama ili bi bili smenjeni, ili kao častan čin dali sami ostavku”, pitaju iz GrO NS Valjevo.

Na kraju saopštenja upućena je poruka gradskoj vlasti:

“Ukoliko ne uvažite aktuelnu izbornu volju građana i nastavite da vodite grad do kraja mandata, sa spoznajom da ste većinu u Skupštini grada već izgubili i da preko 50% građana ne želi više ovu i ovakvu vlast, i da ih ostavite bez predstavnika u domu koji postoji samo iz jednog razloga – da predstavlja građane, tada je sve jasno… i kakva Vam je savest i čast! I šta ćemo sad…?”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.