Koncert soprana Anete Ilić i pijaniste Vladimira Gligorića

Koncert “Lirika”, renomirane umetnice, soprana Anete Ilić i istaknutog pijaniste Vladimira Gligorića održaće se u četvrtak, 14. aprila, u 19 časova u Svečanoj sali Muzičke škole “Živorad Grbić”. Karijere Anete i Vladimira u zemlji i inostranstvu čine brojni koncerti, kao i programi širokog stilskog dijapazona, a posebno neguju izvođaštvo srpske umetničke muzike, što je rezultiralo sa nekoliko izdatih kompakt diskova za ugledne inostrane izdavače.

-Лирика

Na koncertu pod nazivom “Lirika” u valjevskoj Muzičkoj školi i izvešće program koji čine pesme Petra Konjovića, Dušana Radića, Ljubice Marić i Isidore Žebeljan. Poznato je da lirika Petra Konjovića pripada jednim od najviših dometa srpske solo pesme. Na svež i vedar ciklus Dušana Radića od tri odabrane pesme, nadovezuje se neobična recitacija uz klavir Ljubice Marić, naziva “Čarobnica” na tekst iz Ovidijevih “Metamorfoza”, mistična impresija – bajalica. Ciklus pesama Isidore Žebeljan, naziva “Rukoveti”, komponovan je na pesme srpske narodne lirike iz Vojvodine, pa i Novog Sada, i svojim originalnim jezikom i uspešnim i ubedljivim prikazom jednostavnih tekstova, umetničkim muzičkim jezikom osvaja simpatije publike.

Ovaj koncert podržao je SOKOJ. Za valjevsku publiku je, kao i svi drugi koncerti u organizaciji valjevske Muzičke škole, besplatan.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.