Obaveštenje za poslodavce – Ostvarivanje prava na naknadu zarade za vreme vanrednog stanja

Na internet adresi Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje http://www.rfzo.rs/index.php/prijavanaos/bolovanja-isplata navedeni su dokazi za isplatu naknade zarade koja se obezbeđuje iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Kao dokaz propisan je i “Izveštaj o privremenoj sprečenosti za rad” (Obrazac OZ-6 – Doznaka) na poleđini obračunat, potpisan i pečatiran (bez pečata za poslodavce osnovane po odredbama Zakona o privrednim društvima).

Obaveštavamo Vas da je za vreme vanrednog stanja omogućeno ostvarivanje prava na naknadu zarade koja se obezbeđuje iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja i koja je dospela za vreme vanrednog stanja, bez Izveštaja o privremenoj sprečenosti za rad (Obrazac OZ-6 – Doznaka).

Imajući u vidu nastalu situaciju, poslodavac, odnosno obveznik uplate doprinosa dužan je da matičnoj filijali osiguranika naknadno, a najkasnije u roku od 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja dostavi original Izveštaja o privremenoj sprečenosti za rad (Obrazac OZ-6 – Doznaka).

Sve dodatne informacije možete dobiti upućivanjem dopisa na e-mail Filijale [email protected] ili pozivanjem tel. 014/222-115.

S poštovanjem,

Republički fond za zdravstveno osiguranje
Filijala za Kolubarski okrug – Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.