OBAVEZNI VOJNI ROK OD 90 DANA?

Aleksandar Vučić je rekao da će Srbija ostati vojno neutralna, kao i da se zalaže za uvođenje obaveznog vojnog roka od 90 dana.

Aleksandar-Vucic

Predsednik Srbije Alekdandar Vučić je u svom obraćanju javnosti istakao da se zalaže za uvođenje obaveznog vojnog roka.

Moj predlog će biti da se u narednom periodu uvede obavezni vojni rok od 90 dana. To nije šest meseci, ni 365 dana, na nadležnim vojnim organima je da pokažu računicu koliko bi nas to koštalo. Time se stiče odgovornost, time muškarci dobijaju na zrelosti, da nauče šta je rodoljublje, šta je posao, obaveza”, naglasio je on.

“To će doprineti jačanju graničnih delova zemlje, južno od Čačka imamo jako malo vojnika, vratili bismo život u te gradove. Pospešili bismo razvoj, a na organima i Parlamentu je da predlog odbije ili prihati posle ozbiljne rasprave. Samo da mi iz Vojske ne odgovore kako nemamo kadar za obuku, jer to neću da prihvatim. Neka nađu druge ljude za obuku”, rekao je predsednik Srbije.

Na temu o vojnoj neutralnosti Srbije, Vučić je rekao da ćemo ostati vojno neutralni.

“Srbija će ostati vojno neutralna, ni na jednoj teritoriji u okruženju nemamo da nije u NATO. Naša je želja da budemo jedina ne NATO zemlja u regionu i ostaćemo na toj politici”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.