PSD Magleš: AKTIVNO PRAZNOVANJE

Članovi Planinarsko smučarskog društva „Magleš“ mogu se pohvaliti sa nekoliko uspešnih akcija za vreme prvomajskih praznika. Od subote, 30. aprila, do utorka, 03. maja, četiri planinara učestvovalo je na međunarodnoj akciji u Makedoniji pod nazivom „Četiri dana četriri planine“.

psdmagles-14

Prvi dan uspona je bio rezervisan za Galičicu (vrh Magaro 2255mnv), zatim Pelister (2601mnv), pa Jablanicu (vrh Crni kamen 2257mnv) i poslednjeg dana četvrta planina Babuna (vrh Kozjak 1747mnv). U subotu 30.aprila, desetak planinara PSD „Magleš“ išlo je „Karađorđevim stopama“, na 19. tradicionalnoj planinarsko akciji u organizaciji PK „Vrbica“ iz Velike Plane.

Organizator je spremio dve staze od 15km i 21km, kao i obilazak manastira Pokajnica, Koporin, Karaula i Radovanjski lug. Ponedeljak 02.maj, je bio rezervisan za goste iz Novog Сada i obilazak podnožja Torničke Bobije. Planinari su kroz kanjon Tribuće stigli do vodopada Vesin vir, visine 25m, pa preko brdovitog sela Gornje Košlje sa vidikovca Jeličke stene uživali u pogledu na kanjon Trešnjice. Jedan od licenciranih vodiča PSD „Magleš“ bila je u istraživanju budućih destinacija u Bosni. U pitanju je ferata Bijele stene, vrh Trebevića i planinski masivi u centralnoj Bosni, Bjelašnica i Visočica.

Jedna planinarka “Magleša” učestvovala je u čuvenom raftingu na Tari i time dodala još jednu aktivnost društvu. U međuvremenu ostali “maglešovci” nastavili su uređivanje i obeležavanje staza na evropskom putu E- 7, u Bačevcima, kao i na Divčibarama, od centra do vrha Golubac i Velikih pleća. Markiranje staza je deo projekta pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije. “Maglešovci” su aktivno proslavili prvomajske praznike.

К.Т.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.