Obdaništa se otvaraju 11. maja, vaspitačice na testiranje, deca na lekarski pregled

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da kad vrtići počnu da rade, najosnovnije će biti da vaspitačice budu testirane i da testiranje dece nije obavezno, ali jeste lekarski pregled.

Predrag Kon

Kon je za televiziju N1 naveo da se trećina roditelja u Beogradu izjasnila da želi da pošalje svoju decu u vrtiće i da je teško obezbediti zaštitnu opremu za decu. Imunolog Srđa Janković ocenio je da bi veći rizik od odlaska u vrtiće bio kad bi deca umesto toga bila sa bakama i dekama. Janković je, govoreći o vakcinaciji, naveo da nije poželjno ni neophodno odlaganje vakcinisanje.

“Moraju da budu obezbeđeni preduslovi na nivou doma zdravlja. Da ne bude rizika da zdrava deca budu ugrožena u smislu zaražavanja. To se postiže tako što se, kao i u redovnim uslovima, odvajaju od dela za obolelu decu”, kazao je on.

Epidemiolog Branislav Tiodorović je u utorak potvrdio da će vrtići biti otvoreni od 11. maja uz, kako je rekao, dobru pripremu, kao i boravak u školama za decu do 12 godina.

Izneo je da se planira da počne da radi oko jedne trećine vrtića.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.