Najnovije vesti

Održana sednica skupštine opštine Mionica

Skupština opštine Mionica je na današnjoj sednici usvojila Izveštaj o radu za vreme vanrednog stanja Štaba za vanredne situacije opštine Mionica. Izveštaj je prezentovao komandant Štaba i predsednik opštine Mionica Boban Janković, posebno apostrofirajući rad opštinskog Kol centra i volontera za koje je naglasio da su od prvog dana od uspostavljanja vanrednog stanja u potpunosti odgovorili teškom zadatku koji je pred njih postavljen. Janković je naglasio da Kol centar radi neprekidno u tri smene sa ukupno 9 operatera i da je od uvođenja vanrednog stanja registrovao 847 poziva i zahteva građana. Od toga je najveći broj zahteva bilo upućeno Centru za volontere i odnosili su se pretežno na dostavu namirnica, lekova i zaštitnih sredstava građanima.

„Trudimo se da svakodnevno informišemo naše građane o trenutnoj situaciji na teritoriji Opštine i preduzetim merama i aktivnostima na zaštiti od korona virusa. Smatram da je to veoma bitno, jer kada nema informacija, javlja se sumnja“, zaključio je Janković.

Na samom početku sednice, predsednik opštine Mionica je uručio zahvalnice volonterima, uputivši im reči zahvalnosti.

Opštinski parlament je usvojio i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Opštine za 2020. godinu, kojim se utvrđuje struktura mera i način korišćenja sredstava za ovu godinu u ukupnom iznosu od 4,7 miliona dinara opredeljenih opštinskim budžetom. Takođe, donete su Odluke o izmenama i dopunama Odluke o poveravanju poslova obavljanja komunalne delatnosti i o javnoj rasveti na teritoriji opštine Mionica i Rešenja o imenovanju članova Štaba za vanredne situacije opštine Mionica. Za vršioca dužnosti direktora JKP „Vodovod Mionica“ imenovana je Jelena Jovanović iz Mionice, a doneta su i Rešenja o imenovanju vršilaca dužnosti direktora Doma zdravlja, Kulturnog centra Mionica, Sportskog centra, Biblioteke „Milovan Glišić“, Centra za obrazovanje i razvoj i Turističke organizacije, kao i o imenovanju predsednika Upravnog odbora Sportskog centra Mionica.

“Plan opštine Mionica je da u cilju poboljšanja nivoa usluga javnog komunalnog preduzeća u narednom periodu izvršimo njegovu potpunu reorganizaciju i uspešno ostvarimo ambiciozne planove. Rukovodstvo i radnici JKP „Vodovod Mionica“ imaju posebnu odgovornost prema našim građanima, jer je jedino lokalno javno preduzeće na teritoriji Opštine”, kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Sednica je zbog poštovanja propisanih mera održana u Hali sportova, uz korišćenje sredstava lične zaštite.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.