OBELEŽENA EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI

Opština Mionica treći put obeležava Evropsku nedelju mobilnosti i na taj način doprinosi povećanju svesti o značaju urbane mobilnosti i saobraćaja bez izduvnih gasova. Ovogodišnji program obiluje zanimljivim i edukativnim sadržajem u koji su pored starijih, ponajviše, uključena i deca.

Opština Mionica

Podsetimo se da je Evropska nedelja mobilnosti godišnja kampanja organizovana od strane Stalne konferencije gradova i opština i Vlade Švedske u okviru programa „Podrška lokalnoj samoupravi na putu EU integracija“.

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti održane su mnogobrojne aktivnosti, a samo neke od njih su „Pravilno bicikl vozi da te niko ne ugrozi“, takmičenje u brzom hodanju kao i sajam prevoznih sredstava bez izduvnih gasova. Najmalađi Mioničani pokazali su veliku zainteresovanost za očuvanje prirode i zaštitu životne sredine kroz literarne radove, poligone, stripove, pešačenje i sl.

Sutra, 22. septembra je poslednji dan obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti i za taj dan planirano je obeležavanje pešačkih staza u Banji Vrujci.
– Ovo je samo jedan od mnogobrojnih koraka koje moramo da napravimo kako bismo živeli u zdravoj sredini i kako bismo našim najmlađima ostavili u nasleđe očuvanu Mionicu. Važno je da se svaki dan ponašamo kao da je Evropska nedelja mobilnosti i da na taj način sačuvamo zdravlje, prirodu, ali i jedni druge – izjavio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.