Donacija firme “Cakemake” za Centralnu kuhinju Predškolske ustanove

Centralna kuhinja Predškolske ustanove “Milica Nožica” bogatija je za vredan i važan uređaj za čišćenje, dezinfekciju i sterilizaciju prostora zahvaljujući donaciji valjevske firme “Cakemake”, koja se bavi proizvodnjom torti i kolača. Vrednost aparata je 310.000 dinara, a prema rečima donatora, razlog zašto je baš Centralna kuhinja Predškolske ustanove odabrana za ovu donaciju je što se u njoj na dnevnom nivou sprema i do 7.500 obroka za valjevske mališane i što se radi o najvećoj kuhinji u gradu.

Foto: Valjevska posla

Aleksandra Miloradović, vlasnica “Cakemake” firme, koja na tržištu postoji tek dve godine, pojasnila je da je mašina ekološka, jer se ne koriste hemijska sredstva prilikom čišćenja, već samo voda sa česme. Mašina pod velikim pristiskom izbacuje vodenu paru temperature 170 stepeni i na taj načn dezinfikuje i steriliše različite vrste površina.

“S obzirom na to da smo mlada firma koja je tek u razvoju, bila nama je neophodna oprema i konkurisali smo smo za EU PRO program koji finansira Evropska unija u saradnji sa Vladom Republike Srbije i u okviru tog programa dobili smo određena bespovratna sredstva, ali smo sa druge strane želeli da se kao društveno odgovorna firma odužimo zajednici. Ova mašina kupljena je iz naših sredstava i rešili smo da je poklonimo, jer smo prosto imali problem prilikom čišćenja u našoj proizvodnji i prepoznali smo da kuhinja ovog tipa u Valjevu, koja je verovatno i najveća u gradu, treba da poseduje jednu ovakvu mašinu. Mi smo se i tokom pandemije priključivali raznim humanitarnim akcijama i hteli smo na ovaj način da uzvratimo i da i mi poklonimo nešto. To je bio naš motiv, a ne varijanta da smo mi dobili bespovratna sredstava pa da iz tih sredstava mi doniramo nešto”, kazala je Aleksandra Miloradović.

Aleksandra Miloradović (“Cakemake”) sa suprugom Predragom / Foto: Valjevska posla

Rukovodilac Centralne kuhinje Tihomir Matić zahvalio se donatoru na poklonu i što je Predškolska ustanova prepoznata kao mesto kome je ovakva mašina potrebna.

“Mi unazad 3 godine pokušavamo da nabavimo ovakav jedan uređaj. Nadam se da ćemo pravilnim korišćenjem ove mašine nivo higijensko-sanitarne zaštite podići na još viši nivo”, rekao je Tihomir Matić i naglasio da pored dece koja borave u obdaništima, ova kuhinja priprema hranu i za korisnike Narodne kuhinje, odnosno Crvenog krsta, zatim za razne igraonice tipa privatnih vrtića, kao i užine za školsku decu.

Direktor PU “Milica Nožica” Zlatomir Marković i rukovodilac Centralne kuhinje Tihomir Matić sa donatorima iz firme “Cakemake” / Foto: Valjevska posla

“Cakemake” je mlada firma koja se unazad dve godine bavi proizvodnjom torta i kolača. Proizvodni pogon nalazi se na Petom pukua, a celokupno njeno poslovanje zasnovano je na online prodaji. Ne postoji “Cakemake” prodajno mesto nigde u Valjevu, niti u Beogradu, gde se dva puta nedeljno isporučuju proizvodi. Poručivanje “Cakemake” poslastica moguće je isključivo putem društvenih mreža, a ukoliko želite dodatno da se upoznate sa ovom firmom i njenim slatkim programom posetite zvaničnu internet prezentaciju na adresi https://cakemake.rs/

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.