Obeležena godišnjica pogibije heroja Stojadina Mirkovića

Na seoskom groblju u Gornjim Leskovicama održan je parastos povodom godišnjice pogibije Stojadina Mirkovića, vojnika JNA, koji je nastradao u kasarni Bedenik, kod Bjelovara u Hrvatskoj. Mirković je poginuo 29. septembra 1991. zajedno sa majorom Milanom Tepićem. U trenutku bezizlaza Tepić je dao znak vojnicima da se povuku jer će uslediti strahovita eksplozija. Svi su se povukli osim vojnika Stojadina Mirkovića, koji je ostao da se dobrovoljno, do kraja, bori sa svojim majorom.

Potom je u OŠ “Miloš Marković” održan pomen “Sećanje na Stojadina”. Vence na spomen obeležje Stojadina Mirkovića i Miloša Marković, narodnog heroja iz Drugog svetskog rata, položili su predstavnici Udruženja ratnih dobrovoljaca rata 1912-1918, Udruženja veterana vojnoobaveštajne službe, Udruženja boraca rata od 1990. godine grada Valjeva i predstavnici Vojske Srbije, predstavnici Grada i građani. U ime grada Valjeva, venac su položili pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić i sekretar Skupštine grada Đorđe Pavlović.


U holu škole organizovan je prigodan kulturno-umetnički program u kome su učestvovali učenici škole „Miloš Marković“. Direktorka škole, Nevenka Vasić zahvalila se svim prisutnima i potsetila da kroz sećanje na Stojadina Mirkovića treba da se setimo svih onih koji su dali svoje živote za naše bolje sutra.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.