Obeležena slava Vodovoda uz donaciju od oko pola miliona dinara valjevskoj bolnici

JKP Vodovod Valjevo uspostavilo je 14. juna prošle godine svoju krsnu slavu u nadi i želji da će Sveti Justin Ćelijski zaposlene u ovom preduzeću, njegove dobavljače, saradnike i prijatelje svake godine okupljati u zdravlju i sreći, čuvati ih i dati im snage za dalje uspehe u radu. Ove godine, slava Vodovoda Sveti Justin Ćelijski dobila je humanitarni karakter. Zajedničkim snagama JKP Vodovod Valjevo i njegovih dobavljača valjevskoj Opštoj bolnici biće donirana sredstva u iznosu od oko 500.000 dinara.

“U dogovoru sa našim dobavljačima, koji su svojim prisustvom uveličali ovaj svečani dan, naša krsna slava je ove godine dobila humanitarni karakter i nadamo se da će tako biti i u narednim godinama. Mi smo se dogovorili da svako od njih odredi jedan iznos koji će uplatiti valjevskoj Opštoj bolnici. Prema gruboj proceni, reč je o sumi od oko pola milion dinara kada se saberu novčana sredstva koje će svaki dobavljač ponaosob uplaćivati u narednom periodu našoj bolnici. Inicijativa je potekla od jednog dobavljača iz Beograda koji je, po ugledu na prethodne brojne donacije i humanitarne akcije namenjene valjevskoj bolnici, predložio da i oni učestvuju u tome”, rekao je Đorđe Milanović, direktor JKP Vodovod Valjevo.

Izveštaj JKP Vodovod Valjevo, tek usvojen od strane Nadzornog odbora ovog preduzeća, pokazuje 19 miliona dinara dobiti u poslovanju Vodovoda za prošlu godinu. Ova godina je tek na pola puta, a već su rekonstruisane 2 crpne stanice koje su od vitalnog značaja za vodosnabdevanje grada, urađeno je 8 kilometara vodovodne mreže, nastavlja se sa uvođenjem daljinskog sistema, praćenjem i analizom rada i crpnih stanica i stanja u rezervoarima.

“Pored toga, završena je i prva faza rekonstrukcije stare fabrike vode, nabavljen je novi kamion, koji bi trebalo da bude isporučen u narednih mesec dana. Sklopljen je ugovor za nabavku opreme za fabriku vode na Divčibarama. Može se reći da na svim poljima ima pomaka, što će se videti i u samom izveštaju o radu za 2018. godinu. Sam taj izveštaj će biti drugačiji i po ugledu na neka preduzeća iz Slovenije. Rešeni smo i da to iskustvo prenesemo i primenimo ovde kod nas. U narednim danima treba da se raspišu tenderi za rekonstrukciju crpnih stanica Radino brdo, Smrdan i Mrčić jedan, koje ćemo takođe uvesti u SCADA sistem nakon tih rekonstrukcija”, najavio je prvi čovek Vodovoda i naglasio da Valjevci i dalje piju najbolju i najkvalitetniju vodu u Srbiji.

M.P.M.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.