Objavljena knjiga doc. dr Ivane Damnjanović na temu održivog turizma

Krajem 2021. godine objavljena je knjiga “Održivi turizam: Na putu ka budućnosti”, u izdanju Univerziteta Singidunum, Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija u Valjevu. Autor knjige je naša sugrađanka, doc. dr Ivana Damnjanović. Njeno deceniju i po dugo iskustvo u nastavi u visokom obrazovanju na univerzitetima širom Evrope je omogućilo da napiše knjigu čija je svrha da služi kao vodič za zajedničko stvaranje edukativnog iskustva za sve koji se bave turizmom, te olakša ulogu edukatora da omogući svrsishodan, inkluzivan, inspirativan, prilagodljiv, izazovan i zabavan proces učenja za sve koji se bave ili će se turizmom baviti.

Knjiga-Odrzivi-turizam-Ivana-Damjanovic

Knjiga “Održivi turizam: Na putu ka budućnosti” jedinstvena je po tome što predstavlja interaktivan edukativni resurs (“živ edukativni materijal”) kao odgovor na rastuću potrebu za prilagođenim i smislenim edukativnim iskustvima u oblasti (održivog) turizma. Tema održivog turizma je odabrana jer nijedna druga oblast nije u tolikoj meri direktno, ili posredno, povezana sa svakim aspektom života. Turizam ima moć da menjajući sebe menja i ceo svet na bolje.

Primarna namena ovog dela doc. dr Ivane Damnjanović je da one na kojima počiva budućnost turizma opremi uvidima i alatima uz pomoć kojih ćemo turizam moći da nazivamo odgovornim, poželjnim i održivim. Može biti od koristi akademskoj zajednici, preduzetnicima, organizacijama, donosiocima odluka u sferi turizma, te opštoj javnosti.

Ivana-Damnjanovic-Singidunum

Doc. dr Ivana Damnjanović / Foto: Fakultet zdravstvenih i poslovnih studija Valjevo, Univerzitet Singidunum

Knjigu su tokom pisanja i nakon objavljivanja podržale globalne organizacije u čiji je rad autorka aktivno uključena: Global Sustainable Tourism Council, Transformational Travel Council, Planet Happiness, Future of Tourism Coalition.

Autorka ima želju da doprinese tome da turizam postane održiv u svom gradu, zemlji, regionu Balkana, te se raduje svim predlozima saradnje. Ipak, stvorila se potreba da ovakav resurs bude dostupan šire, te je sledeća stanica priprema izdanja na engleskom jeziku.

Uz dozvolu autora, knjiga se može koristiti u razne obrazovne i trening svrhe, a preuzeti sa linka:
https://singipedia.singidunum.ac.rs/izdanje/43807-odrzivi-turizam-na-putu-ka-buducnosti

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.