“Oborimo režim zajedno” poručeno sa 4. protestnog skupa u Valjevu

Govornici na četvrtom protestnom skupu “Valjevo bez straha – 1 od 5 miliona”, održanom juče na Trgu Desanke Maksimović bili su novinar, pisac i kolumnista Aleksandar Bećić i zamenik predsednika Pokreta za bezbednu Srbiju i nekadašnji policajac Vladimir Savić. Poruke koje su uputili Valjevcima su da se ne plaše, da zajedničkim snagama moraju osvojiti slobodu i oboriti vladajući režim.

Početak 4. protestne šetnje “Valjevo bez straha – 1 od 5 miliona” sa Trga Desanke Maksimović

Aleksandar Bećić naveo je u svom obraćanju nekoliko načina kako da se osvoji sloboda u Valjevu i u Srbiji. “Prvi način je da svakog dana dokazujete onima koji se plaše i onima koji su robovi da nema potrebe da se plaše, da im ništa neće biti ako se petkom u 18 sati pojave kod Desankinog spemenika i šetaju sa vama. Drugi način je da se borite za svakoga ko zavređuje borbu, a to su vaša deca, vaši potomci, vaši mladi. Nedozvolite da svoju decu, svoje potomke, svoje mlade, za pola godine ili godinu gledate preko Skajpa. Osvojite slobodu, a sloboda se osvaja tako što se ovaj režim obara. Oborimo režim zajedno”, kazao je Bećić.

Novinar, pisac i kolumnista Aleksandar Bećić, govornik na 4. protestnom skupu “Valjevo bez straha – 1 od 5 miliona”

On je rakao da Valjevci moraju da vole svoj grad, nikako jednog čoveka. “Nemojte da dozvolite tom čoveku, velikom vođi, koji već tri nedelje odlaže dolazak u Valjevo, da zajedno sa desetinam i stotinama autobusa onih koji nisu iz Valjeva dođe i okupira vaš grad. Čuo sam da je najveći problem zapravo što nema šta da mu se pokaže. Gledam sad ovu zgradu pored nas, u kojoj su bile medijske kuće, piše da rekonstrukcija počinje 2017. godine, a rok za izvršenje radova je 90 dana. Ala ste je popravili, svaka vam čast”, uputio je “čestitku” lokalnoj vlasti Aleksandar Bećić.

Deo transparentata spremnih za 4. protestnu šetnju “Valjevo bez straha – 1 od 5 miliona”

Bećić je zamolio okupljene građane Valjeva da se zajednički bore protiv krađe, pljačke, samovolje lokalnih i republičkih moćnika i protiv velikog vođe. “Ako ima podela među vama, a molim Boga da ih nema, prevaziđite te podele dok ne srušimo onoga koga treba srušiti. A, kada ga srušimo, onda svako svoju politiku neka vodi i neka na fer i poštenim izobrimo, za koje treba da se izborimo, ponudi svoje ideje građanima Valjeva”, naglasio je novinar, pisac i kolumnista Aleksandar Bećić.

Sa 4. protestnog skupa “Valjevo bez straha – 1 od 5 miliona”

Vladimir Savić zamenik predsednika Pokreta za bezbednu Srbiju, kako ga je Bećić najavio, bio je jedan od najboljih policajaca Beograda, koji je časno vratio svoju značku, jer nije želeo da služi ovom režimu. Savić je ukazao na brojne probleme sa kojima se narod u Srbiji suočava, ocenivši da je katastrofalno stanje u džavi, koja podseća na geto i radni logor.

“Kada gledamo medije sve je med i mleko, a kada izađemo u realnost vidimo probleme. Problem je zapošljavanje. Niko ne može da dobije posao ako nije član jedne stranke. Problem je odlazak mladih iz ove države. Srbija školuje, zapad dobija gotov proizvod uz minimalnu cenu rada… Mi živimo danas u državi koja podseća na radni logor. Gde radimo za minimalac, gde nas ne poštuju poslodavci, gde se dobija otkaz ukoliko ne uđete u autobus, ne uzmete sendvič i dobijete flašicu vode. Živimo u državi gde veliki broj mladih diluje narkotike. Skoro je bila akcija Policije, kojoj čestitam jer sam znam kako je doći do rezultata da se zapleni određena količina droge. Uhapšeno je 10 narko dilera uzrasta od `91 do `98 godišta. Da li su oni problem, ili onaj koji tu količinu droge unosi u Srbiju i toj deci omogućava da sa drogom dolaze u kontakt? Zašto nam deca diluju? Zato šte nemaju adekvatan posao, nemaju adekvatne plate i idu na brzu zaradu. Sledeći problem je što živimo u državi u kojoj profesori seksualno uznemiravaju decu, u kojoj policajci van dužnosti pljačkaju pošte, u kojoj imamo povezanost kriminala i politika na najvećem mogučem nivou, u kojoj jedni mogu sve, a drugi ne mogu ništa”, naglasio je Savić i pozvao protestante da ostanu jedinstveni i da budu jedni uz druge.

Zamenik predsednika Pokreta za bezbednu Srbiju Vladimir Savić, govornik na 4. protestnom skupu “Valjevo bez straha – 1 od 5 miliona”

Na kraju četvrte protestne šetnje poznatom maršrutom ulicama centra grada pročitano je pismo Dragana Gana Đukića, koji je iz Australije poslao reči podrške svojim sugrađanima koji svakog petka protestvuju.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.