(O)čistimo Ljubostinju!

Organizacija iRevolucija sprovodi akciju čišćenja reke Ljubostinje u subotu, 23. septembra 2023. godine, kada se u svetu obeležava Dan reka. Čisšćenje kreće u 10 časova od dela Ljubostinje na uglu ulica Dimitrija Tucovića i Đerdapske, koje se inače smatra crnim delom toka najzagađenije valjevske reke. U planu je košenje i sakupljanje kabastog otpada koje će nakon završetka akcije zajedno sa pokošenom travom biti odneto na gradsku Deponiju. Screenshot_20230919_005738

“Naša želja je da na svetski Dan reka, koji se obeležava 23. septembra, zajedno sa našim sugrađanima skrenemo pažnju javnosti na veliki problem zagađenja voda. Reka Ljubostinja, u narodu i istorijski poznatija kao valjevska Temza, je zbog zagađujućih materija koje se ispuštaju u njen tok, ali i između ostalog i nebrige građana, proglašena mrtvom rekom. Mi ćemo početi od dela gde je reka u vreme poplava izazvala velike probleme upravo zbog otpada koje je napravilo čep, a nastavićemo duž njenog toka i pokazati da uz dobru volju i inicijativu možemo da postanemo generatori zdravih navika. Cilj akcije je da očistimo deo njenog toka od čvrstog otpada i stavimo akcenat na važnost kulture življenja u zdravoj životnoj sredini u kojoj vode igraju jednu od najznačajnijih uloga”, napominju iz iRevolucije uz upućen poziv zainteresovanim sugrađanima da im se pridruže u ovoj akciji kako bi zajedno uklonili čvrst otpad iz Ljubostinje.

Screenshot_20230919_005723

Organizacija iRevolucija akciju čišćenja Ljubostinje sprovodi u saradnji sa kompanijom Lidl Srbija u okviru projekta “Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective”,  koji je usmeren na uklanjanje otpada iz reka.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.