ZAHVALNOST PRIJATELJIMA

Prošle sedmice je pod otvorenim nebom na Desankinom trgu upriličena izložba portreta pod nazivom “Prijatelji” autora Valjevca Branka Kovačevića, koji je nekada svojim košarkaškim umećem oduševljavao ljubitelje igre pod obručima širom bivše SFRJ, a sada je na svetlost dana izneo očigledan umetnički talenat, pokazajući da nije odustao od slikanja kao svog velikog hobija iz školskih dana. Kovačević je na slikarskim platnima ovekovečio ljude, prijatelje, Valjevce, sa kojima je rastao i družio se celog svog života, i koje uvažava po profesionalnim dostignućima i ljudskim kvalitetima. U ime Udruženja valjevskih sportista, koje je organizovalo izložbu, Vojislav Andrić, i Branko Kovačević kao autor izložbe, uputili su, nakon ovog lepog i po energiji nesvakidašenjeg događanja u centru grada, javno pismo zahvalnosti prijateljima koje vam prenosimo u celini.

Prijatelji3

Branko Kovačević, autor izložbe “Prijatelji” / Foto: Sreten Pantelić

“Kada smo početkom leta planirali izložbu “Prijatelji”, dogovor je bio vrlo kratak, korektan i konkretan. Branko Kovačević će napraviti portrete, a Udruženje valjevskih sportista će organizovati izložbu.

Tada nismo ni pretpostavljali da će izložba izazvati toliko lepih emocija i prema autorskom delu i prema organizaciji izložbe. Toliko je u toj septembarskoj večeri bilo osmeha i empatije i opšti je utisak da Valjevu i Valjevcima takvi događaji – događaji radosti, poštovanja pravih vrednosti, okupljanja oko pozitivnih stvari… nedostaju. Pogotovo što je oko nas mnogo toga što nas deli.

Izložba je pokazala da prijateljstvo i ljubav, mogu mnogo više od nepoštovanja i mržnje. Portreti namenjeni prijateljima i lepe reči i misli iskazane na svečanom otvaranju o prijateljima i prijateljstvu govore koliko su nam neophodna okupljanja oko stvari koje nas zbližavaju i oko kojih se slažemo, ali i o tome šta mogu (za vrlo mali novac) dobre ideje, prijatelji i saradnici.

U želji da ovakvih okupljanja u Valjevu bude što više, da se građansko Valjevo okuplja oko pozitivnih aktivnosti i da takvim događajima vlada dobri duh prijateljstva, želimo da se izvinimo što smo u tako emotivnoj i uzbudljivoj atmosferi propustili da se zahvalimo prijateljima koji su doprineli da izložba u potpunosti uspe i prevaziđe sva naša očekivanja.

Izražavamo zahvalnost majstoru fotografije Miroslavu Jeremiću (za besprekorno fotografisanje portreta), Dušanu Jovanoviću (na postavci izložbe), neponovljivom Dulu Arseniću (za originalno dizajniranje kataloga izložbe), mladoj umetnici Anastasiji Đuričić (za uvodnu muzičku tačku na flauti), spikerskom doajenu Radi Novaković (na autoritativnom vođenju svečanosti) i svim drugima (portretisane ličnosti, govornici, mediji, Valjevska gimnazija, Željko Lazić, Cane Strikin, Dule Arsić…) koji su nam pomogli da izložbu, na očigledno zadovoljstvo svih prisutnih, uspešno realizujemo.

Posebnu zahvalnost izražavam našem sugrađaninu Bratislavu Petroviću – Kušlji, bez čijeg angažovanja, posvećenosti, upornosti i energije, izložba ne bi bila tako uspešna.

Hvala i svim Valjevcima – posetiocima izložbe koji su svojim prisustvom pokazali da Valjevo ima izuzetnu publiku za kulturne i sportske događaje i potvrdili da ideje, prijatelji i saradnici mogu učiniti mnogo toga dobrog za naš grad i njegove stanovnike.

Iskreno, prijateljski, sportski i valjevski,
Branko Kovačević i Vojislav Andrić”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.