Od 1. jula svi pregledi dece u Domu zdravlja Valjevo

S obzirom na to da se Služba za zdravstvenu zaštitu dece kompletno uselila u svoj prostor u zgradi Doma zdravlja, a da preko mesec dana nije bilo sumnjivih na KOVID-19, od četvrtka 1. jula prestaje rad dečje KOVID ambulante na Petom puku.

Od četvrtka će deca sa simptomima respiratornih infekcija i povišenim temperaturama dolaziti na pregled u prizemlje Pedijatrije Doma zdravlja. Postojanje dva ulaza omogućava da se ne susreću zdrava i bolesna deca, a pritom će se medicinske sestre potruditi da rade dodatnu trijažu u slučajevima povišenih temperatura.

Na ovaj način biće znatno olakšano roditeljima i deci jer će i pregled i laboratorijske analize moći da obave na jednom mestu. Dom zdravlja Valjevo zahvaljuje roditeljima na razumevanju za prethodni period, u kojem je, zbog epidemiološke situacije i rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja, bilo neophodno da budu izmešteni pregledi dece sa simptomima respiratornih infekcija.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.