Od Ministarstva pravde 400 hiljada dinara za opremanje biblioteke u mioničkoj Srednjoj školi

Srednja škola „Mionica“ opremiće školsku biblioteku, a sredstva za to obezbedilo je Ministarstvo pravde na osnovu Rešenja o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Mionički srednjoškolci već četiri godine pohađaju kompletno renoviranu školu, a prošle godine zahvaljujući sredstvima Ministarstva pravde preko istog konkursa kompletno je i moderno opremljen amfiteatar kapaciteta sa 55 mesta, kada su postavljeni novi projektori, zidna platna, školske klupe, stolice i druga oprema.

Srednja skola u Mionici

– Nekada su učenici pohađali nastavu u lošim uslovima, zgrada je bila ruinirana. To je prošlost, jer smo uspeli da je rekonstruišemo u potpunosti. Danas je to moderna škola. Prošle godine, uz podršku Ministarstva pravde kompletno smo sredili amfiteatar, a sada ćemo opremiti i školsku biblioteku. Ulaganje u obrazovanje je veoma važno i zato smo uz pomoć države uspeli da potpuno renoviramo i srednju i osnovnu školu u Mionici. Izdvojeno je 338 miliona dinara. Deca zaslužuju najbolje, a mi imamo obavezu da im omogućimo kvalitetne uslove za školovanje i odrastanje. Nastavljamo da ulažemo u obrazovanje na svakom koraku – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Iz Srednje škole „Mionica“ naglašavaju da će opremanje biblioteke daleko poboljšati uslove obrazovanja i da će učenicima biti dostupna adekvatna litetatura.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.