Najnovije vesti

Odbornica Mila Grujičić isključena iz Jedinstvene Srbije

Odbornica Mila Grujičić isključena je iz stranke Jedinstvena Srbija. O njenom isključenju iz partije, kao i obrazloženje takve odluke, saopštio je u informaciji za javnost poverenik GrO Jedinstvene Srbije u Valjevu Dragan Popović Pop.

 

 

U saopštenju za javnost Popović navodi da je Mila Grujičić, kao član Jedinstvene Srbije i odbornica koalicije SPS-JS u Skupštini grada Valjeva, 16. juna 2021. godine, podnela zahtev Skupštini grada da istupi iz odborničke grupe SPS-JS i istim dopisom izvestila predsednicu Skupštine da će ubuduće nastupati kao nezavisna odbornica i zamolila je da se o promeni njenog statusa obaveste odbornici i šira javnost.

Ona je, kako se dalje ističe u Popovićevom saopštenju, bez konsultacija zvaničnih organa stranke i njega kao poverenika GrO JS u Valjevu, 17. juna 2021. godine, saopštila medijima da je njen zahtev privremeno stopiran, ali da ostaje na snazi do daljnjeg. Pritom je, kako se navodi, izričito naglasila da u ovom trenutku nije sigurna kakvu će konačnu odluku doneti po pitanju budućeg delovanja u Skupštini grada.

“Mila Grujičić je takvim svojim postupcima na najgrublji mogući način povredila svoje obaveze kao član Jedinstvene Srbije. Istovremeno, svojim nekorektnim delovanjem nanela je štetu SPS-u, sa kojim naša stranka čini najdugovečniju koaliciju u novijoj istoriji srpskog parlamentarizma. Zbog svega rečenog, izvršila je tešku povredu disciplinske odgovornosti u JS. Naime, ona je istupanjem iz odborničke grupe SPS-JS u skupštini grada Valjeva, faktički istupila i iz naše stranke koja je kao koalicioni partner deo te odborničke grupe. Na osnovu svega prethodno navedenog, obaveštavam javnost da je doneta Odluka kojom je Mila Grujičić isključena iz stranke Jediinstvena Srbija”, obrazloženo je u saopštenju koje je potpisao poverenik GrO Jedinstvene Srbije u Valjevu Dragan Popović-Pop.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.