Odbornička grupa SPS-JS traži od valjevskih naprednjaka javno izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

“Nakon održanih izbora za članove saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Valjeva 20. juna, veličajući ostvarene rezultate SNS-a, Jelena Nikolić Lekić se u ime Gradskog odbora te stranke u Valjevu, u izjavi datoj medijima, posebno zahvalila Vladi Republike Srbije za bezrezervnu podršku lokalnim vlastima u razvoju našeg grada. Ova izjava je još jedna u nizu uvreda na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića”, smatra odbornička grupa koalicije SPS-JS, koja je na konferenciji za medije pozvala valjevski odbor SNS-a da se “u ime bolje budućnosti Valjeva” javno izvini predsedniku Srbije za “spornu izjavu”, a kako bi se “sačuvala i potvrdila vera građana u Aleksandra Vučića i osigurao ostanak mladih u našem gradu”.

Sa konferencije za medije odborničke grupe SPS-JS / Foto: Valjevska posla

“Naime, jasno je da se GrO SNS-a u Valjevu u izjavi zahvalio državnim vlastima. Međutim, za svaku osudu je to što su valjevski naprednjaci potpuno nepravedno izostavili, zaboravili i što ne misle na stožera i onog ko vodi državu, gospodina Aleksandra Vučića našeg predsednika. Možda ovo i ne bi bilo tako strašno da je ovo prvi put valjevskim naprednjacima da na najbrutalniji način ne poštuju predsednika države. Podsećamo svekoliku javnost da su nepoštovanje i nezahvalnost i ranije pokazivali, a naročito kada se nisu udostojili da jednim pristojnim saopštenjem zahvale Aleksandru Vučiću za dovođenje nemačkog investitora u Valjevo”, kazao je u obraćanju novinarima šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović.

Đorđe Pavlović, šef odborničke grupe SPS-JS / Foto: Valjevska posla

Pavlović je naglasio da je opšte poznato da je Aleksandar Vučić lokomotiva razvoja Srbije i umesto da mu se iskaže zahvalnost i pruži podrška za relizaciju svih kapitalnih projekata, koje je najavio za naš grad, lokalni naprednjaci kao da žele da ugroze Vučićev rejting omalovažavajući ga pred sopstvenim narodom. Time, prema Pavlovićevim rečima, svakako ugrožavaju i budućnost Valjeva.

“Predsednik Republike oličava državno i narodno jedinstvo. Sledstveno tome, svako zanemarivanje te činjenice je diraktan atak na jedinstvo srpskog naroda, koje nam je u ovom trenutku napotrebnije pred svim izazovima sa kojima se naša zemlja i naš narod suočavaju na spoljnjem i unutrašnjem planu. Zbog svega prethodno rečenog, pozivamo Gradski odbor Srpske napredne stranke u Valjevu da se u ime bolje budućnosti Valjeva javno izvini predsedniku Republike Srbije za spornu izjavu, a kako bi se sačuvala i potvrdila vera građana u Aleksandra Vučića i osigurao ostanak mladih u našem gradu”, istakao je Đorđe Pavlović.

Sa konferencije za medije odborničke grupe SPS-JS / Foto: Valjevska posla

Na novinarsko pitanje zašto koalicija SPS-JS nije učestvovala na izborima za članove saveta seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Valjeva koji su održani u nedelju, Pavlović je odgovorio da su imali najmanje 3 razloga za neučestvovanje na tim izborima održanim u 13 seoskih mesnih zajednica.

“Prvi razlog je taj što je lokalna vlast bukvalno zloupotrebila taj izborni proces za mesne zajednice. Drugi razlog je što je taj zloupotrebljen proces predstavljen praktično kao izbori za mesne odbore Srpske napredne stranke. Treći razlog je što mi kao ozbiljna partija, koja jako dugo postoji, zaista ne želimo sebi da dozvolimo da učestvujemo u izbornim procesima koji su apsolutno neupravljivi i koji ni na koji način nisu sa minimumom kontrole organizovani”, istakao je Pavlović.

Dragan Popović Pop, zamenik šefa odborničke grupe SPS-JS / Foto: Valjevska posla

Zamenik šefa odboričke grupe SPS-JS Dragan Popović Pop naglasio je da su izborna komisija i komisije po mesnim zajednicama, gde su birani saveti, bili sastavljeni isključivo od vladajuće koalicije.

“Nema svrhe učestvovati tamo gde nemate predstavnike u izbornim telima. Oni su sami sproveli svoje izbore, sami se birali, sami brojali, sve sami radili. To je čak još veća zloupotreba. Šta mi tu da tražimo kad nemamo uvid, šta da kandidujemo? Niko nije našao za shodno iz vladajuće koalicije da pozove, što je bilo osnovno, da predložimo nekoga u izbornu komisiju i ko će biti u komisijama u mesnim zajednicama. Dakle, kadija tuži, kadija sudi”, kazao je Popović.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine.