Odlažu se manifestacije do povoljnije epidemiološke situacije

Na jučerašnjoj sednici, gradski Štab za vanredne situacije je na osnovu mišljenja Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavnje od epidemija (SOT), doneo zaključak da sportske i druge zabavne manifestacije treba odložiti do povoljnije epidemiloške situacije, kao i da su inspekcijski organi dužni da pojačaju nadzor nad primenom mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19.

U saopštenju za javnost Gradske uprave navodi se da je pre sednice Štaba održan sastanak SOT-a, na kome su članovi medicinske struke izneli nepodeljeno mišljenje, zasnovano na zdravstvenim procenama, ali i preporukama Ministarstva zdravlja da se odloži održavanje svih većih skupova građana. Ističe se da je članovima Štaba predočeno da su od strane ministra zdravlja upućene preporuke svim zdravstvenim institucijama na teritoriji Srbije i da je apelovano na lokalne štabove za vanredne situacije da se odlože sva veća okupljanja, te da su gradonačelnik Valjeva i komandant Štaba za vanredne situacije Lazar Gojković, kao i svi članovi Štaba uvažili ove preporuke struke.

Kako piše u saoštenju, početak školske godine, povećan broj građana Srbije koji se vraćaju sa letovanja iz zemalja u okruženju, gde je veliki broj obolelih, kao i povećanje broja pregleda u Kovid ambulantama, ukazuju da se pogoršava epidemiološka situacija.

“Upućen je poziv sugrađanima da odlože planirane manifestacije i okupljanja, kako bi novi očekivani talas u Valjevu prošao sa što manje zaraženih i obolelih. Osim zvaničnih manifestacija koje nisu dobile odobrenje za održavanje, mole se sugrađani da ne organizuju veća porodična slavlja i okupljanja u ugostiteljskim objektima i drugim privatnim posedima, kako u gradu, tako i na seoskom području. Još jednom je apelovano da se poštuju sve preporučene epidemiloške mere i da ne treba prestati sa nošenjem maski, držanjem fizičke distance, pojačanom higijenom i svim ostalim merama, jer je dokazano da što sugrađani disciplinovaniji u primeni ovih mera, broj zaraženih i obolelih drastično opada. Na taj način štitimo svoje zdravlje i živote svojih najbližih, ali i doprinosimo da ova pandemija što pre prođe”, navodi se u informaciji za medije poslatoj nakon održavanja sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.