Održana komemoracija dr Miomiru Sapundžiću, doajenu valjevske ginekologije

U Domu zdravlja Valjevo juče je održana komemoracija povodom smrti dr Miomira Sapundžića (1938-2020), jednog od doajena valjevske ginekologije. Dr Sapundžić je radni vek proveo u Ginekološko-akušerskoj službi Opšte bolnice Valjevo i u Ginekološkom dispanzeru Doma zdravlja Valjevo. Jedno vreme je bio i načelnik bolničke ginekološke službe. Bio je student akademika dr Vojina Šulovića.

Posle uvodne reči direktorke Doma zdravlja dr Branke Antić, prisutne je na dr Miomira Sapundžića podsetio njegov nekadašnji kolega dr Nikola Simić, ginekolog u penziji.

“Nekako smo u isto vreme počeli raditi u bolnici, 1975-76. godine, kada se doktor Mile, kako smo ga svi zvali, vratio sa specijalizacije, a ja sam počeo da stažiram. Upoznao sam tada čoveka koji je bio izuzetno stručan i pedantan lekar. U to doba smo radili u dosta teškim uslovima, a dr Mile je vodio našu šok sobu, gde su operisane žene ležale po 10 do 15 dana, a on se dosta dobro nosio sa problemima koje smo imali. U operacionoj sali smatrali smo ga najboljim i jeste bio najbolji. Njegova minucioznost u radu bila je takva da smo se mi specijalizanti plašili da li ćemo moći da ga ispratimo. U svemu što je radio bio je metodičan, poštovao je kolege i pacijente”, rekao je dr Nikola Simić o svom nekadašnjem kolegi.

Dr Nenad Dimitrijević, načelnik Ginekološko-akušerske službe Opšte bolnice Valjevo, zahvalio se dr Sapundžiću za sve što ih je naučio u ginekološkoj hirurgiji, zatim pedantnosti u radu i činjenici da mnogo toga piše u knjigama.

Dr Mile Sapundžić je rođen 1938. godine u Grockoj. Redovne studije i specijalizaciju iz ginekologije završio je na Medicinskom fakultetu u Beogradu. U Medicinskom centru Valjevo radio je od 1965. godine. Za sobom je ostavio dve kćerke i četvoro unuka. Sahranjen je juče na Novom groblju u Valjevu.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.