Održana predizborna konvencija SPS-JS-SRS u Mionici: Kolacija dogovorena da se parira naprednjacima!

Na centralnoj predizbornoj konvenciji koalicione liste SPS-JS-SRS u Mionici lideri ove tri partije govorili su o značaju lokalnih izbora koji se održavaju 24. decembra u četri srpske opštine. Predsednik Socijalističe partije Srbije i Ministar inostranih poslova Ivica Dačić nada se da će ova mionička koaliciona lista 24. decembra ostvariti što bolji rezultat, kako bi posle izbora mogla bolje da se dogovori sa Srpskom naprednom strankom i da ima veći uticaj u Mionici.

(Foto: Služa za informisanje GO SPS)

“Ovi izboru nisu nevažni izbori, jer će svi gledati izborne rezultate 24. decembra. I rezultat ove naše koalicije u Mionici će svi da gledaju. Treba da se ujedinjujemo, da pravimo saveze i dogovore za stvari koje su od državnog i nacionalnog značaja. Ideološki se sigurno mi ovde razlikujemo, ali su uglavnom to pogledi na prošlost i bivša vremena. Najvažnije od svega je da mi imamo jednu zajedničku odliku, a to je da mi koji sada sedimo ovde nikada nismo bili izdajnici u Srbiji”, rekao je pred punom salom Kulturnog centra u Mionici Ivica Dačić. On je naglasio da je na ovim izborima najvažniji rezultat i da se neke stranke bore samo da sruše Vučića.

“Na kraju krajeva nije bitan ni Vučić, ni Dačić, ni Šešelj, ni bilo ko, bitno je kako to utiče na Srbiju.  U ovom trenutku svako izazivanje političke nestabilnosti ima efekte i na ekonomsku nestabilnost i na bezbednosne prilike u našoj zemlji, a i pokušaje da se neka sporna pitanje reše silom. Nestabilna i slaba Srbija ne može da zaštiti ništa, ni Republiku Srpsku ni Srbe na Kosovu. Poručujemo svima, nemojte da gubite vreme, Srbiju niko neće moći da sruši”, naglasio je Dačić i dodao da se ne bi iznenadio da budu raspisani i parlamentarni izbori!

(Foto: Služa za informisanje GO SPS)

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je rakao da je siguran da je lista SPS-JS-SRS najjača u Srbiji, jer ima najiskusnije ljude.

“Nije ova koalicija zalutala, ova koalicija je prirodna, to što nismo do sada bili u koaliciji je zbog toga što je gospodin Šešelj bio na “prinudnom radu”, radio je za Srbiju i za svakog od nas u Srbiji. I sada ga se plaše neki belosvetski hohštapleri. I treba da ga se plaše, a podržavamo ga Dačić i ja”, kazao je Marković i obećao da će, ukoliko ova kolaciji osvoji minimum 20% glasova na izborima, do 1. juna naredne godine dovesti dva investitora iz Italije i otvoriti u Mionici dve fabrike.

(Foto: Služa za informisanje GO SPS)

U svom obraćanju u Mionici lider radikala Vojislav Šešelj je govoreći o zajedničkom nastupu socijalista, radikala i Jedinstvene Srbije na predstojećim izborima u Mionici bila stvar dogovora da se parira vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.

“Mi smo se dogovorili da naprednjacima koji su ovde na vlasti pariramo na ovim izborima, ne zato da njih oborimo pa da dođu demokrate. Mi bismo želeli da zamenimo vlast, da umesto naprednjaka dođu naše tri stranke, da pokažemo šta znamo, šta umemo, koliko vredimo. Ono što možemo garantovati to ćemo uraditi pre svega u sferi borbe protiv korupcije, uništiti svaku korupciju, pomagaćemo vam stalnim obilascima, savetima, ispravljanjem grešaka… Borićemo se protiv javašluka, samovolje, nastojaćemo da svi ljudi iz naših partija koji budu obavljali poslove vlasti budu savesni, marljivi, korektni, da se posvete radu u interesu naroda, a ne ličnom bogaćenju. Ubrzo će doći vremena kad ćemo mi nešto slično raditi i na nivou Srbije, a mislim i u širem sastavu. Radićemo to na sličan način na koji to radimo ovde u Mionici. Mionica je, po svoj prilici, za nas jedan eksperimentalni poligon”, rekao je Šešelj i naglasio da je važno da ovi izboru prođu u miru, bez sukoba i u normalnoj atmosferi.”, napomenuo je Šešelj

(Foto: Služa za informisanje GO SPS)

Da je brži razvoj Mionice bio cilj osnivanja ove koalicije u ovoj opštini istakao je Dragan Gavrilović Gaca, kandidat liste SPS-JS -SRS za predsednika opštine Mionica. On je naglasio da je osnovni zadatak ove tri udružene partije u Mionici popravljanje uslova života i rada svih građana ove opštine, posebno poljoprivrednika, kao i razvoj turizma.

“Zadatak lokalne samouprave, u kojoj ćemo imati veći udeo nego do sada, je da radimo u interesu svih građana. Prvo što ćemo uraditi je formiranje mesnih zajednica u svim našim mestima, preko kojih će građani moći da predlažu njima važne i konkretne programe. Što se tiče ostanka mladih na selu, naš zadatak i ciljni zahtev je da se povećavaju ulaganja u poljoprivridu, posebno za mlada gazdinstva i mlada domaćinstva u kojima treba da ostanu mladi ljudi, a ne da madi napuštaju ove prostore i da imamo pretežno stara sela i staračka domaćinstva. U razvoju privrede podržaćemo sve one koji pomažu novo i kvalitetno zapošljavanje stručnih i mladih kadrova”, rekao je Gavrilović.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.