Ojačajte svoje srce

Dom zdravlja, Opšta bolnica, Zavod za javno zdravlje, Crveni krst i Medicinska škola zajedničkim aktivnostima obeležiće 29. septembar, Svetski dan srca. Imajući u vidu ovogodišnji slogan „Ojačajte svoje srce“, akcija će biti održana u Tehničkoj školi Valjevo (početak u 12 časova), okrenuta mladima, stavljajući u prvi plan značaj fizičkih aktivnosti za kardiovaskularni sistem. Na treningu Vaterpolo kluba „Valjevo Gorenje“ na bazenu Tehničke škole biće prisutni pedijatar Doma zdravlja dr Ivana Ranđelović i dr Dušan Ružičić iz Odseka kardiologije sa koronarnom jedinicom Službe za unutrašnje bolesti Opšte bolnice Valjevo.Valjevo

Ekipe Patronažne službe Doma zdravlja, Centra za promociju zdravlja ZZJZ, Crvenog krsta i Medicinske škole u centralnom holu škole postaviće štandove na kojima će učenicima preporučiti zdrave stilove života i anketirati ih o njihovim životnim navikama.

Ove godine Svetski dan srca obeležava se pod sloganom „Ojačajte svoje srce”, naglašavajući značaj zdravih stilova života, kao i značaj prevencije i kontrole faktora rizika za nastanak bolesti srca i krvnih sudova u svim populacionim grupama. Zabluda je da od bolesti srca i krvnih sudova  oboljevaju samo starije osobe, osobe muškog pola i ekonomski razvijeniji delovi stanovništva. Danas nijedan stanovnik naše planete nije pošteđen od bolesti srca i krvnih sudova, bez obzira na to gde živi, kojeg je pola, uzrasta i socijalno-ekonomskog statusa. Deca predstavljaju posebno rizičnu kategoriju za pojavu bolesti srca i krvnih sudova. Bolesti srca i krvnih sudova mogu da se jave i pre rođenja, a rizik raste tokom detinjstva usvajenjem loših životnih navika, kao što su nepravilna ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti i izloženost duvanskom dimu.

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.