Opština Mionica gradi dečje igralište u Banji Vrujci

Opština Mionica izgradiće novo dečje igralište u centru Banji Vrujci. Igralište će se nalaziti u blizini glavne česme. Projekat je najavio predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je zajedno sa direktorkom Turističke organizacije Mionica Bojanom Glišić i direktorom JKP „Vodovod Mionica“ Zoranom Čitakovićem, obišao Banju Vrujci radi definisanja pripremnih aktivnosti i radova za predstojeću turističku sezonu.

Opština Mionica

Najavljeno je uređenje obale reke Toplice. Pored postavljanja parkovskih klupa najavljeno je čišćenje, košenje, sadnja cveća, farbanje mostova i kandalabera. Dogovoreno je da se uklone oborene bandere, urede česma, park i šetalište.

Opština Mionica

– Mionica obiluje turističkim potencijalima. Banja Vrujci predstavlja turistički biser zapadne Srbije. Zdravlje, čista voda i priroda su zaštitni simboli Banje Vrujci. Izuzetno smo zahvalni republičkoj Vladi koja nas je uključila u program „Srbija 2025“, koji će nam pomoći da ove lepotu Banje Vrujci sačuvamo za našu decu, za nove generacije Mioničana – rekao je Janković.

Po rečima direktorke Turističke organizacije Mionica Bojane Glišić planirano je i postavljanje novih info tabli za turiste. Glišićeva je navela da se u TO vredno pripremaju za predstojeću sezonu. Realizuju se i projekti „Gradovi u fokusu“ i „Upoznajte Srbe u Mionici“. Takođe, osmišljavaju se i nove etnološke radionice i religijske ture, radi obogaćivanja turističke ponude Mionice.

Opština Mionica

Opština Mionica opredelila je 31 milion dinara za razvoj turizma. Dodatna sredstva očekuju se i iz projekata nadležnih ministarstava. Turistički objekti u opštini Mionica raspolažu sa 796 ležajeva, a prema statističkim podacima u 2020. godini registrovano je 8 388 posetilaca za čitavu teritoriju Mionice.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.