Opština Mionica ulaže milion dinara u zaštitu od poplava i požara

Opština Mionica uložiće milion dinara u zaštitu od poplava i požara. Novac će biti uložen u opremanje Sektora za vanredne situacije i Sektora za civilnu zaštitu opštine Mionica, kako bi bili što adekvatnije pripremljeni i osposobljeni za pravovremenu reakciju i rad, zaključak je prvog sastanka Radne grupe za prevenciju prirodnih nepogoda i katastrofa, koja je danas formirana u Mionici. Novac za opremanje centara donirala organizacija “Čovekoljublje” Srpske pravoslavne crkve, koja je odobrila grant u iznosu od 5.000 dolara godišnje u trajanju od dve godine.

Radna grupa čiji će aktivni član biti i „Čovekoljublje“ ima zadatak da izradi analize, procene rizika i planove za prevenciju koji su neophodan preduslov za konkurisanje kod republičkih fondova i institucija za dodelu sredstava za uređenja vodotokova. Cilj je da se opasnosti i rizici od prirodnih nepogoda svedu na najmanju moguću meru.

Radna grupa će se pre svega fokusirati na izradu planova prevencije u selima Virovac, Tabanović, Planinica, Gornji Lajkovac. Organizacije “Čovekoljublje”, je zajedno sa lokalnom samoupravom pomagala da se saniraju štete nastale od poplava i požara, iz 2020, odnosno 2017. godine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.