Osniva se nova ustanova kulture

Na sednici Gradskog veća, koja je danas održana, usvojen je predlog odluke o osnivanju Ustanove kulture Centar za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“ Valjevo. Nova ustanova se osniva s ciljem stvaranja uslova i podsticanja daljeg razvoja i unapređenja kulturno-umetničkog amaterizma, izvornog narodnog stvaralaštva i zaštite muzičkog i folklornog nasleđa, koje doprinosi očuvanju kulturnog identiteta.

Utvrđena je izmena Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu grada Valjeva za 2017.godinu, usled preraspodele broja zaposlenih u sistemu grada Valjeva, zbog funkcionisanja novosnovane ustanove kulture- Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“. Ukupan broj zaposlenih ostaje nepromenjen i iznosi 1305.

Van snage je stavljen urbanistički projekat centra MZ “Novo Naselje“ u Valjevu, radi usklađivanja sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

Izmenama i dopunama Plana generalne regulacije za turističko mesto Divčibare treba da se definiše procenat zauzetosti parcele, tako da se omogući izgradnja zatvorenih sportskih terena (sportskih hala), nezavisno od procenta zauzetosti parcele objektima sa pratećim komercijalnim i smeštajnim kapacitetom.

Utvrđen je predlog zaključka o usvajanju druge izmene plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2017. godinu. Za finansiranje izgradnje, održavanje i uređenje komunalne infrastrukture je opredeljeno 653.855.000 dinara.

Razmatrana je informacija o dosadašnjim aktivnostima radne grupe na projektu formiranja Međuregionalnog obrazovnog centra u Valjevu. Urađen je Elaborat tehničke opremljenosti objekta, koji je neophodan za nabavku opreme za MOC i on je predat Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Odlučeno je da definitivni naziv centra bude Međuregionalni obrazovni centar. Radna grupa predlaže da se formira model centra koji će biti nadgradnja postojeće Tehničke škole. Za raspoložive resurse predlaže se da se kao objekat koristi adaptirana zgrada stare Šeste škole i oprema koja će biti nabavljena sredstvima Ministarstva prosvete i donacijom Republike Slovenije.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.