Najnovije vesti

Otpočela velika akcija istraživača “Durmitor 2019”

Od subote na Durmitoru u okviru Memorijalne akcije “Durmitor 2019” boravi oko 150 sadašnjih i nekadašnjih članova Istraživačkog društva “Vladimir Mandić Manda”.

Nacionalni park Durmitor / Izvor: Facebook

Prva tri dana akcije su u znaku sećanja na akciju mladih istraživača daleke 1996. godine kada je poginuo naš  speleolog Vladimir Mandić Manda, po kome društvo i nosi ime. Mladi istraživači posetili su mesto Mandine pogibije.

Dušan MIhailović, idejni tvorac Društva istraživača “Vladimir Mandić Manda” u Bljušturnom dolu na mestu pada Vladimira Mandića Mande 29. jula 1969. godine / Izvor: Facebook

Akcija je otpočela u subotu veče otvaranjem izložbe fotografija Boška Đokovića pod nazivom “Ekološko blago sela  Tepča” i “Durmitor 1996” u Kulturnom centru u Žabljaku, u okviru Memorijalne akcije na Durmitoru povodom 50 godina od osnivanja Kluba mladih istraživača u Valjevu.

Sa otvaranja izložbi fotografija Boška Đokovića “Etnološko blago Tepavac”i “Durmitor 69” u Kulturnom centru Žabljak / Izvor: Facebook

Deo postavke izložbi Boška Đokovića “Etnološko blago Tepavac” i “Durmitor 69” u Kulturnom centru Žabljak / Izvor: Facebook

Nakon završetka memorijalnog dela programa akcije na Durmitoru će još sedam dana, do 6. avgusta, boraviti 80 mladih istraživača. U programu akcije su brojna predavanja, ogledi na terenu, ali i uspon na najviši vrh Durmitora Bobotov kuk koji je visok 2.523 metra.

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.