Otvoren konkurs za srednjoškolce iz Kolubarskog okruga i Crne Gore za učešće u zajedničkim filmskim radionicama

Udruženje građana Valjevska kulturna mreža “VAKUM” iz Valjeva i NVO “Ja djelujem” – OJQ “Unë veproj” – NGO “iACT” iz Ulcinja, objavili su zajednički poziv srednjoškolcima iz Kolubarskog okruga i Crne Gore za učešće na radionicama o kratkom igranom filmu u okviru “SeaVa Youth” projekta.

Ciljevi ovog projekta podržanog od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (www.rycowb.org) su edukacija mladih u oblasti filmskog stvaralaštva i podsticanje razvoja interkulturalnog dijaloga mladih sa različitih geografskih područja u regionu Zapadnog Balkana.

Prva filmska radionica održaće se u Ulcinju od 19. do 22. septembra u okviru festivala “Seanema”, a druga u Valjevu od 12. do 15. decembra ove godine u okviru festivala “Valjevski filmski susreti”. Od svih učesnika se očekuje da prisustvuju na radionicama u oba grada.

Učesnici radionica će, pored učenja o svim fazama rada na realizaciji jednog filmskog ostvarenja i njegovom marketingu i distribuciji biti u prilici da uz pomoć mentora zajednički kreiraju dva kratka igrana filma od kojih će drugi, rađen na radionici u Valjevu, biti nastavak prvog, snimljenog na radionici u Ulcinju. Na kraju druge radionice polaznicima će biti uručene diplome. Putni troškovi kao i troškovi smeštaja i hrane biće pokriveni svim polaznicima.

Konkurs je otvoren do 4. septembra. Učesnici iz Srbije se mogu prijaviti popunjavanjem aplikacionog formulara koji se nalazi na linku: https://bit.ly/2zeG44s.  Za više informacija o konkursu možete posetiti FB stranicu Seava Youth ili pisati na mejl: [email protected].

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.