Ima li smisla baviti se politikom u Srbiji? – tema večerašnje tribine “Razgovori pod lipom”

“Ima li smisla baviti se politikom u Srbiji?” pitanje je koje će biti tema večerašnje tribine “Razgovori pod lipom”. Sagovornici ove tribine koja počinje u 20 časova na platou ispred stare železničke stanice biće član predsedništva Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov, član predsedništva Stranke slobode i pravde Ivan Mandić, generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović i član Izvršnog odbora Demokratske stranke Bogdan Tatić.

“Živimo u pretpolitičkom društvu u kojem naša sudbina ne zavisi od institucija, koje su u dobroj meri urušene, nego od pojedinaca na vlasti. Aktuelna vlast je ovaj pretpolitički “princip” toliko usavršila da sada naša sudbina zavisi od samo jednog jedinog pojedinca. Ta i takva vlast u saradnji sa delom medijski eksponiranih društvenih delatnika, saradnika vlasti, uspela je da kod građanki i građana stvori prezir prema politici i pretvori ih u sopstveni oslonac”, navode u najavi večerašnje tribine iz organizacije “1 od 5 miliona”, prethodno u uvodu citirajući učenika prvog razreda bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić” Vojislava Durmanovića koji je na tu temu rekao sledeće: “Ne zanima me politika“- rečenica je koju čujem barem pet puta dnevno, od raznih bitnih i nebitnih persona, često u doba izbora ili običnih dnevnopolitičkih komešanja. Ojačana dodatnim “Svi su oni isti“, ili još radikalnijim bojnim pokličem “Mrzim sva ta …” ova krilatica više liči na otrcanu frazu za skrivanje odgovornosti, nego na odraz nekogbuntovnog, anarho-lifestyla.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.