OVAKVO VREME NAS OČEKUJE ZA PRAZNIKE

Sutra nas na Badnji dan očekuje oblačno s kišom, a na planinama sa snegom, dok se više padavina očekuje u drugom delu dana i u toku noći.

Ujutru i pre podne se očekuje više suvog vremena sa malo sunčanih intervala, a popodne i uveče češća pojava kiše. Najniža temperatura od -1 do 4, a najviša od 7 do 13 stepeni.

 

U četvrtak za vreme pravoslavnog Božića biće pretežno oblačno i hladnije uz slabljenje i prestanak padavina. Vetar će biti u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 4, a najviša od 5 do 9 stepeni.

Vreme će u petak i za vikend biti još malo hladnije uz moguću pojavu kiše, susnežice i snega i u nižim predelima. Dnevna temperatura neće padati ispod 0 stepeni, pa će se sneg uglavnom topiti u nižim predelima.

U Valjevu će sutra biti postepeno naoblačenje sa kišom popodne i uveče, a pre podne pretežno suvo. Vetar umeren južni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna do 10 stepeni.

Inače, ranije danas meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da je pred nama blaga zima, ali sa većim izgledima za padavine nego prošla.

Todorović je naveo da za Božić u gradovima gotovo sigurno snega neće biti, ali da najverovatnije od petka sledi promena vremena i pad temperature.

“Sneg će za Božić padati u planinskim predelima, ali sa padom temperature sneg bi mogao da padne u brdskim predelima i po kotlinama, a od 10. ili 11. januara verovatno i u nižim predelima. Izvesnije je da snega bude južnije od Beograda i tad će nastupiti taj hladniji period kada će maksimalne temperature biti između 1 i 4 stepena, barem jedno 7-8 dana”, rekao je Todorović ranije danas za Prvu.

On dodaje i da će naredna sedmica do 17. januara za naše prilike označiti “pravu zimu”, doduše sa malom količinom padavina.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.