Penzioneri će dobiti po 5.000 dinara pred Svetog Nikolu a za ugostitelje…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na RTS-u i najavio besplatne vakcine protiv korone za građane Srbije, ali i jednokratnu novčanu pomoć za penzionere u Srbiji.

Koronavirus

Izvor: RTS printscreen

“Svi penzioneri, njih 1,72 miliona, pred Svetog Nikolu će dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, znam da ona neće značiti mnogo onima koji imaju 80, 90 pa i preko 100.000 dinara penzije, ali oni koji imaju oko 29 hiljada, njima će značiti mnogo. Naročito će značiti najugroženijim i poljoprivrednim penzionerima, kojih ima oko 800.000”, rekao je on.

Predsednik Srbije je saopštio da je doneta odluka da država pomogne najpogođenijim sektorima privrede, kao što su turističke agencije, hotelijeri, agencije za iznajmljivanje vozila. On je najavio da će od sutra biti donete nove ekonomske mere.

“Doneli smo odluku da se još minimalna zarada isplati ugostiteljima, hotelijerima, ukupno 72.500 ljudi. To je velika pomoć, donosimo sutra tu meru, a biće isplata za 10 dana”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio da će početkom sledeće godine uslediti pomoć privatnim preduzetnicima, navodeći da je protiv izmene poreske politike, ali da je za jednokratna davanja.

“Protiv smo izmena poreza, ali naći ćemo nešto što će da zadovolji privatni sektor”, rekao je Vučić.

On je podsetio da od 1. januara sledeće godine sledi povećanje plata od 5 odsto za medicinske radnike i 3,5 odsto za sve druge u javnom sektoru.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.