SNS Valjevo: Pet razloga koji čine Valjevo još boljim – Gerontološki centar

Da li ste znali da je napokon otvoren Gerontološki centar? Valjevo danas ima realizovane projekte kojima može da se pohvali, a građani mogu da budu sigurni da će data obećanja biti i ispunjena – za Valjevo sutra.

Sada6

Deceniju i po od početka izgradnje, Gerontološki centar u Valjevu je konačno završen. U jednom od najmodernijih državnih domova za stare u Srbiji, naši najstariji sugrađani će imati potpuni komfor i usluge socijalne i zdravstvene zaštite.

Sada7

Verujemo da znate, ali podsećanja radi, izgradnja Gerontološkog centra u Valjevu je počela još 2009. godine, sredstvima koje je donirala Vlada Japana, a nastavljena tek u septembru 2021. godine, sredstvima iz državnog budžeta.

Gerontolški centar u Valjevu površine je 6300 kvadrata, kapaciteta 113 mesta. Pored smeštaja u nove, moderno opremljene jednokrevetne i dvokrevetne sobe i apartmane, o korisnicima će brinuti lekar, koji će ordinirati u opremljenoj ambulanti, medicinske sestre, terapeuti, negovateljice, socijalni radnik. Uz osnovne usluge u prostoru Gerontološkog centra biće organizovane i dve nove socijalne usluge – dnevni boravak za stara lica i prihvatilište za beskućnike.

Naši najstariji Valjevci su zaslužili da treće doba provedu u najlepšim uslovima.

Obećanje iz 2020. godine da će Gerontološki centar biti završen je ispunjeno. Zato imajmo poverenja jedni u druge i radimo zajedno, za dobrobit svih nas!

https://www.instagram.com/reel/C6t6bM0rijy/?igsh=MWw5NTUwOW54a2drYw==

Za Valjevo sutra!

Razlozi za Valjevo sutra već danas su tu:

1.Gerontološki centar

2.Brza saobraćajnica

3.Rešavanje aerozagađenja

4.Privredna zona i nove fabrike

5.Vrtići

 

SNS Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply