Plavetna Kolubara

Tokom pre podneva  u gornjem toku reke Kolubare, u zaleđu zgrade Poljoprivredne savetodavne stručne službe u Valjevu, u korito reke je iz kolektora ispuštana voda plave boje. O tome svedoči fotografija koja se pre podne pojavila na društvenim mrežama.

Valjevo

Fotografija : izvor facebook EKO STRAŽA

Aleksandar Janković,  načelnik  inspekcijskih službi Grada Valjeva rekao je da je i do njih stigla fotografija koja kruži društvenim mrežama i svedoči o ispuštanju nekakvih hemikalija u Kolubaru i da će ekipu poslati na teren, kao i da će o svemu obavestiti  regionalnog inspektora za ekologiju.  Za sada ne može ništa više da kaže o ovom ekološkom incidentu.

Direktor Poljoprivredne savetodavne stručne službe u Valjevu, Svetomir Marković, iza čije zgrade se nalazi pomenuti kolektor,  isključio je svaku vezu ovog eko incidenta sa njihovom službom.

„Mi uopšte nismo prikačeni na taj kolektor i naša laboratorija već neko vreme ne radi“, rekao je direktor Marković. Na naše  pitanje da li u tom kraju ima proizvodnih pogona, rekao je da ima više, ali da ne može pouzdano da govori o mogućem zagađivaču vode u Kolubari.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.