Zasedao gradski Štab za vanredne situacije: Razmatran izveštaj o riziku od poplava, upućen pozim građanima da se vakcinišu

Juče je održana druga sednica gradskog Štaba za vanredne situacije, a medijima je nakon zasedanja poslato saopštenje u kojem je navedeno da su usvojeni godišnji izveštaji o radu Štaba za 2020. i 2021. godinu, kao i da je razmatran izveštaj o riziku od poplava i drugih opasnosti na teritoriji grada Valjeva.

Sa sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, 22. april 2021. / Foto: Grad Valjevo

“U našem kraju su najveći rizici od poplava i požara”, istaknuto je na početku izveštaja o jučerašnjem zasedanju gradskog Štaba.

Navodi se da je prilikom razmatranja Operativnog plana za odbrane od poplava za vode drugog reda konstatovano  da su izgradnja u neposrednoj blizini reka, kao i nekontrolisana seča šuma glavni problemi u našem kraju, zbog čega se povećava rizik od poplava. Kako je preneto u izveštaju sa sednice Štaba, Ministar odbrane Aleksandar Vulin je inicirao da sve lokalne samouprave analiziraju i prepoznaju rizike, kao i da se preventivno deluje, kako bi se sprečile katastrofe.

Sa sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, 22. april 2021. / Foto: Grad Valjevo

Što se tiče medicinskog dela gradskog Štaba za vanredne situacije, u izveštaju poslatom medijima se navodi da je na sednici konstatovano da je epidemiološka situacija u Valjevu stabilna, ali da je broj obolelih, hospitalizovanih i sugrađana na respiratorima konstantan.

“To iziskuje dosledno sprovođenje epidemiloških mera, kako bi konačno počeo da značajnije opada broj obolelih. Primetno je i povećanje oboljevanja sve mlađih sugrađana. Zbog svega ovoga, komandant Štaba i gradonačelnik Lazar Gojković, kao i članovi Štaba za vanredne situacije su pozvali Valjevce, naročito mlađe sugrađane da se u što većem broju vakcinišu. S obzirom da je od danas u Valjevu moguće vakcinisanje bez prethodne najave “Fajzer” vakcinom, a uskoro i svim ostalim vakcinama, maksimalno je olakšana i svima dostupna vakcinacija. To je najbolji način da se zaštitimo od korona virusa i da se život što pre vrati u normalu”, poručeno je juče prilikom zasednja Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, a medijima preneto putem saopštenja pod naslovom “Sa sednice Štaba za vanredne situacije upućen poziv sugrađanima da se vakcinišu”.

Sa sednica Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, 22. april 2021. / Foto: Grad Valjevo

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.