POBEDNIČKI VIKEND ZA VALJEVO I SRBIJANKU

Poslednje kolo prvog dela prvenstva u Prvoj ligi Srbije i Drugoj ligi Centar donelo je puno radosti valjevskim odbojkašicama. Ekipa Valjeva je prijatno iznenadila u Prvoj ligi Srbije savladavši AS Batajnicu u gostima 3-2 (17-25, 25-20, 21-25, 25-15, 15-8). Sjajna igra Rodićeve, Čelićeve i Lakićevićeve, uz odličan učinak ostalih izabranica Rajka Stojanovića, kao rezultat je imao uspeh protiv bivšeg člana Super lige i dva boda koja Valjevu omogućuju 6. poziciju na tabeli sa bilansom 6-5 i 17 osvojenih bodova. Prvenstvo se nastavlja krajem januara sledeće godine kada Valjevo igra u Nišu protiv poslednje plasiranog Studenta.

SRB-ŠUM1-1

Srbijanka je u 11. kolu Druge lige Centar na svom terenu pobedila aranđelovačku Šumadiju 3-1 (24-26, 25-17, 25-19, 25-17).

Iako su Valjevke slovile za apsolutnog favorita, gošće se nisu mnogo obazirale na to i odličnom igrom su iznenadile domaći sastav osvojivši prvi set. Učenice Mila Rakića su se probudile u drugom setu i pokazale da se samo uz maksimalnu koncentraciju može stići do uspeha.

SRB-ŠUM2-1

Posle izjadnačene igre na otvaranju trećeg seta (5-5), domaće odbojkašice su zahvaljujući boljem prijemu i dobro organizovanim napadima preko Nedeljkovićeve, Mašićeve i Bojićeve stekle prednost od 15-10 a potom i 19-12. Šumadija je samo uspela da ublaži razliku ali je i treći set pripao Srbijanki.

SRB-ŠUM3

Najzad, Valjevke su bolju igru krunisale inicijativom u četvrtom setu, u kome su stalno vodile i na kraju su zasluženo pobedile. Srbijanka je posle prvog dela prvenstva na 2, poziciji sa bilansom 9-2, 28 osvojenih bodova i velikim šansama da uz dobar raspored u nastavku stigne i do prvog mesta koje vodi u Prvu ligu Srbije. Drugi deo prvenstva počinje početkom februara kada Srbijanka dočekuje drugu ekipu Uba.

SRB-ŠUM4

Na fotografijama su detalji sa utakmice između Srbijanke i Šumadije.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.