Pobedom nad ljižankama Srbijanka prekinula seriju poraza

U prvoj utakmici 6. kola Prve lige Srbije za odbojkašice, Srbijanka 014 je večeras savladala Spartak iz Ljiga sa 3-0 (25-19, 25-15, 25-16) prekinuvši niz od četiri uzastopna poraza. Zaslužen uspeh učenica Vladimira Medenice koje su, uprkos nekim propustima završnici prva dva seta, pokazale da su bolje od Spartaka.

Valjevo-СРБ-СПА7-5

Valjevke su u prvom i drugom setu od početka nametnule svoju igru i rano stekle visoku prednost koju nisu materijalizovale ubedljivijim rezultatom zbog opuštanja i grešaka u završnici.

Valjevo-СРБ-СПА7-4

Gošće su u trećem setu povele 0-5 zbog lošijeg prijema odbojkašica domaćeg tima ali je Srbijanka, posle tajm-auta trenera Medenice zaigrala mnogo bolje i brzo anulirala vođstvo Spartaka. Povela je sa 6-5 i 8-6 a zatim polako dizala razliku i na kraju zasluženo slavila.

Vladimir Medenica je pružio šansu i igračicama koje ređe ulaze u igru. U sledećem kolu Srbijanka igra protiv Rode u Beogradu.

TRIJUMF VALjEVA U KRAGUJEVCU I PORAZ VA-014 U VELIKOM GRADIŠTU

Odbojkašice Valjeva su u 6. kolu Prve “B” lige Srbije savladale Radnički u Kragujevcu rezultatom 3-1 (16-25, 25-17,26-24, 25-22). Učenice Rajka Stojanovića nisu poklekle posle izgubljenog prvog seta, u drugom su zaigrale vrlo dobro a pravi kvalitet su pokazale u trećem koji je bio veoma dramatičan. Na kraju su zasluženo trijumfovale dokazavši da su na dobrom putu da na kraju prvenstva budu među tri prvoplasirane ekipe, što je osnovni cilj Valjeva. U sledećem kolu je derbi pošto Valjevo dočekuje ekipu Leskovca 98, koja je uz Vranje jedina neporažena u Prvoj “B” ligi.

VA-014 je u 6. kolu Prve lige Srbije za odbojkaše izgubio u Velikom Gradištu od VGSK-a 0-3 (22-25, 19-25, 23-25) a sledećeg vikenda će ugostiti Mladenovac.

 

 

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.