Počela gradnja terapijskog centra za multiplu sklerozu u Banji Vrujci

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i major vojske SAD – Kancelarija za bilateralne odnose Deril G. Skot  (Deryl G. Scott) potpisali su ugovor o izgradnji terapijskog centra za multiplu sklerozu u Banji Vrujci. Kancelarija za saradnju u oblasti odbrane pri Ambasadi SAD (USEUCOM) u nameri da pomogne opštini Mionica u unapređenju svojih kapaciteta, pružiće humanitarnu pomoć finansiranjem izgradnje terapijskog centra za osobe obolele od ove nepredvidive bolesti koja je u svetu dijagnostikovana kod dva i po miliona ljudi, dok se u Srbiji broj obolelih kreće oko sedam hiljada.

Major Skot i Predsednik Opštine Mionica Boban Janković potpisuju sporazum

Objekat bruto površine 600 kvadratnih metara posedovaće 10 smeštajnih jedinica sa ukupno 20 ležaja i zatvorenim bazenom, dok će se terapije za obolele od ovog teškog hroničnog oboljenja centralnog nervnog sistema pružati u postojećoj zdravstvenoj stanici. Predsednik Opštine Mionica Bovban Janković, za Valjevska posla kaže da će adekvatna terapija, kao bitan aspekt života obolelih od multiple skleroze, uskoro biti dostupna u Banji Vrujci.

“Planirano je da objekat u kome će se vršiti usluge smeštaja, nege i lečenja osoba obolelih od multile skleroze bude izgrađen u centru Banje Vrujci, na lokaciji pored zdravstvene stanice. Centar čija je procenjena vrednost nešto manje od 48 miliona dinara biće opremljen u skladu sa potrebama pacijenata, a zdravstvena stanica će nakon izgradnje objekta prerasti u rehabilitacioni centar”, precizira prvi čovek mioničke opštine Boban Janković.Boban Janković.

Opština Mionica obezbedila je plac i sve neophodne dozvole za početak gradnje dok će nadležne službe Američke ambasade u Beogradu voditi sve druge poslove. Rok za završetak objekta je jun mesec naredne godine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.