Počela prijava Mioničanki za subvencije od 20.000 evra za kupovinu kuće ili stana

Mioničanke koje po osnovu nove vladine uredbe za podršku porodici ispunjavavaju uslove za dodelu 20 hiljada evra za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta, mogu da se prijave opštinskoj upravi. Zahtevi sa pratećom dokumentacijom propisanom Uredbom mogu se podneti Službi dečije zaštite u okviru Opštinske uprave u roku od godinu dana od dana rođenja. Pravo na navedena novčana sredstva može ostvariti majka za dete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije.

Opština Mionica– Država je još jednom pokazala da vodi odgovornu i posvećenu politiku prema svojim građanima. Ove subvencije značajno će pomoći svima koji su postali roditelji u ovoj godini ili očekuju prinovu. Opština Mionica nastoji da pomogne svakom roditelju, zato već nekoliko godina dajemo jednokratnu novčanu pomoć za novorođenčad u iznosu od 40 hiljada dinara, kolica i auto sedišta. Preko našeg Centra za obrazovanje i razvoj dostupni su mnogi besplatni sadržaji za decu. Deca su budućnost i zato je potrebno da svi zajedno učestvujemo i obezbedimo im srećno detinjstvo i najbolje uslove – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Opština Mionica

Opštinska uprave Mionice će zahteve za dostavljati nadležnoj komisiji koja donosi rešenje o dodeli novčanih sredstava za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu kuće ili stana po osnovu rođenja deteta. Vlada za svaku budžetsku godinu donosi posebnu odluku kojom utvrđuje iznos novčanih sredstava za ostvarivanje prava na navedena novčana sredstva. Odlukom za 2022. godinu maksimalni iznos sredstava koji se može odobriti za ove namene je 20.000 evra.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.