Počeli radovi na drugoj fazi izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela

U opštini Mionica počeli su radovi na drugoj fazi izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela čime će se rešiti višedecenijski problemi i značajno unaprediti vodosnabdevanje u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama, Osečenici, Golupcu, Ključu, Mratišiću i Bukovcu. Ovaj projekat finansira opština a očekuje se da radovi budu završeni do kraja februara iduće godine. Prva faza kojom je predviđeno postavljanje vodovodne mreže je završeno, a u druga faza koja je počela podrazumeva izvođenje radova na izvorištu.

Opština Mionica - Почели радови
– Rešavamo decenijske probleme i na to smo ponosni. Kada smo govorili da je razvoj Mionice nezaustavljiv proces, upravo smo mislili na ove važne projekte koji će u velikoj meri poboljšati kvalitet života građana. Daćemo sve od sebe da Ključka vrela što pre završimo jer znamo koliko je to važno. Dobro je da smo završili i cevovod Kotline-Rajković koji je značajan za ovaj projekat. A radićemo i rekonstrukciju izvorišta Orlovac i zamenićemo azbestne cevi. To su dva najveća projekta iz oblasti vodosnabdevanja, a uporedo radimo još nekoliko manjih čime ćemo značajno unaprediti ovu oblast u našoj opštini – rekao je Janković.

Opština Mionica - Почели радови, Кључка врела
Kapacitet izvorišta Ključkih vrela je oko 20 litara u sekundi, a biće izgrađene i dve crpne stanice.

Opština Mionica uskoro će početi radove na rekonstrukciji izvorišta Orlovac koje zajedno finanasiraju lokalna samouprava i UNOPS u vrednosti od 58 miliona dinara. Orlovac je izvorište koje se nalazi u Osečenica, a sa koga se vodom snabdevaju Osečenica, Ključ, Paštrić, Tolić, Brežđe, Radobić, selo Mionica .

Opština Mionica je 2016. godine izvršila promenu cevi, a sa još 900 metara koliko je planirano ovim projektom, azbestnih cevi u ovom vodovodnom sistemu više neće biti

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.