Počinje 2. Internacionalni Art Fest

Večeras počinje Internacionalni Art Fest, koji će trajati do subote, 3. juna. Ovaj međunarodni festival, koji se održava drugu godinu za redom u našem gradu biće svečano otvoren večeras u 19.30 časova u Holu Centra za kulturu.

Predstaviće se pisci iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i učenici Valjevske gimnazije i Muzičke škole “Živorad Grbić” iz našeg grada.

Drugog dana Internacionalnog Art Festa, u petak, 1. juna, u Galeriji Centra za kulturu, u 20 sati, biće upriličeno otvaranje međunarodne likovne izložbe minijature pod nazivom “Preokupacije, prožimanje…”, autora Dejana Bogijevića. Te večeri biće uručene i nagrada autorima minijatura koji su se istakli.

Nešto ranije toga dana, u okviru ovog festivala u ovdašnjem Narodnom muzeju biće organizovani Okrugli sto na temu haiku poezije i haiku izdavaštva, i slikarski performans. U Muzej zavičajnih pisaca će istog dana od 18 časova biti organizovano predstavljanje poezije Ivana Dobnika i Stojana Špegela iz Slovenije. Valeria Orlića iz Hrvatske, Ane Ilijoska Bogić i Iskre Peneva iz Makedonije.

U subotu, 2. juna, završnog dana Internacionalnog Art Festa, u periodu od 10h do 14h u Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Trnavac Mića” biće organizovan slikarski performans, dok će u 18 sati u Holu Centra za kulturu biti priređena promocija izabranih dela Slavena Radovanovića, povodom 50 godina književnog stvaralaštva ovog valjevskog i srspkog pisca i esejiste. O njegovim delima govoriće mr Dušan Stojković i Dejan Bogojević.

Internacionalni Art Fest Valjevo održava se pod pokroviteljstvom Grada Valjeva

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.