Obeležen dan Predškolske ustanove

U obdaništu “Vidra” u Gracu organizovana je svečanost povodom obeleževanja Dana Predškolske ustanove “Milica Nožica”. U prisustvu gradskih zvaničnika, predstavnika Eparhije valjevske, rukovodilaca i direktora ovdašnjih institucija, preduzeća, ustanova i službi, kao i prijatelja i saradnika Predškolske ustanove, predškolci “Vidre” izveli su priredbu koju su timski pripremile vaspitačice sve tri predškolske grupe celodnevnog programa obdaništa “Vidra”. Deca predškolskih grupa izvela su deo bajke “Čarobnjak iz Oza”, prema tekstu Biljane Krstajić, vaspitačice prve predškolske grupe, koja je napisala i reči za pesme koje su deca pevala bez muzičke pratnje.

U ime svih mališana i svojih kolega prisutnima se obratio direktor Zlatomir Marković rečima da će se Predškolska ustanova i ubuduće truditi da poboljšava uslove boraka svakog deteta i da je krajnji cilj da svako dete koje izađe iz obdaništa bude dobar đak, a samim tim sutra i dobar čovek.

Konkurs za upis polaznika u Predškolsku ustanovu je završen. Podneto je 705 zahteva na 292 slobodna mesta, što znači da će 413 valjevskih mališana ostati neupisano u državne vrtiće.

 

“Ja i rukovodstvo Predškolske ustanove nećemo odustati od nadogradnje na objektu vrtića “Bambi” u Kolubari 2. Ono što je nezvanično planirano je i prostor stare Šeste škole, pod uslovom da nova VI škola dobije upotrebnu dozvolu. Ukoliko bi prvaci krenuli 1. septebra u novu školu u Brđanima, onda bismo mi vrlo rado adaptirali prostor stare Šeste škole i priveli ga nameni. Kada bismo nadogradili objekat u Kolubari 2 i prešli u staru Šestu školu, onda bismo zaokružili ceo ciklus i ne bismo više imali ovaj problem koji imamo sada, da preko 400 dece ostane neupisano u Predškolsku ustanovu”, istakao je Zlatomir Marković, direktor PU “Milica Nožica”.

On je ovom prilikom skrenuo pažnju roditeljima koji imaju troje dece, da je korišćenje usluga Predškolske ustanove za treće dete besplatno i da je neophodno da roditelji odu u Gradsku upravu i prijave svoje treće dete na evidenciju, kako bi se ispunili uslovi da ne plaćaju nadoknadu za njihov boravak u vrtiću.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.