Počinju prijemni ispiti za upis u prvi i pripremni razred Muzičke škole

Muzička škola “Živorad Grbić” organizuje prijemne ispite za upis u prvi i pripremni razred osnovne muzičke škole 4. i 11. juna, sa početkom u 18 časova u Valjevu, dok će 7. i 11. juna, od 17 časova, prijemni ispiti biti organizovani za upis dece u izdvojeno odeljenje Muzičke škole u Mionici, u prostoru tamošnje OŠ “Milan Rakić”.

Direktorka valjevske Muzičke škole mr Suzana Radovanović Perić kaže da ove godine valjevska Muzička škola otvara svoja vrata za zainteresovanu decu iz Valjeva, Lajkovca i Mionice i će interesovanje biti sigurno ogromno, zbog čega je određen veći broj termina za sve mališane koji žele da se bave muzikom.

“Zainteresovani mališani u devetoj godini života, ali i mlađi, mogu se opredeliti za šestogodišnje školovanje na instrumentima: klavir, violina, violončelo, harmonika, gitara ili flauta. Deca uzrasta od 9 do 11 godina mogu izabrati instrumente klarinet, trubu i saksofon. Od naredne školske godine, školovanje na pevačkom odseku Muzičke škole traje četiri godine i otvara vrata za 15 kandidata. Zainteresovane devojke sa navršenih 14. godina i starije, kao i mladići sa navršenih 16 godina i stariji, mogu upisati solo pevanje. Deca uzrasta od 10 godina i stariji, mogu upisati srpsko tradicionalno pevanje. Pripremni razred osnovne muzičke škole mogu upisati deca uzrasta od 7 godina. Prijemni ispit podrazumeva proveru muzičkih sposobnosti deteta što u praksi znači pevanje neke od omiljenih pesmica pred komisijom koju čine profesori škole i svakako nije ni neprijatno ni naporno. Svesni smo da se deca kroz prijemni ispit prvi put susreću sa muzičkom školom koja je po svojoj prirodi drugačija od ostalih škola, i profesori su tu da detetu pomognu da svoj kvalitet iznese na najbolji mogući način”, kaže direktorka Muzičke škole “Živorad Grbić”.

Promocija valjevske Muzičke škole praktično traje tokom cele školske godine i vrlo je vidljiva kroz brojne koncerte i festivale, nastupe učenika na svim gradskim manifestacijama, kao i kroz veoma intenzivnu medijsku promociju uspešnosti đaka na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

“Jasno je da takav rad gradi imidž jedne respektabilne institucije i uvek sa radošću dočekujemo prijemne ispite za najmlađe, jer je upravo to trenutak kada broj zainteresovanih za muzičko obrazovanje odigra i ulogu ogledala kvaliteta cele školske godine. Ove godine smo po pitanju pripreme i edukacije najmlađih sugrađana za muzičko školovanje, bili naročito angažovani kroz realizaciju programa “Instrument među slikama” koji je tokom aprila i maja, u saradnji sa valjevskim osnovnim školama i Modernom Galerijom, svakog petka u podne, učenicima drugog razreda valjevskih osnovnih škola u prostoru Moderne Galerije predstavljao instrumente koji se uče u našoj Muzičkoj školi”, navodi mr Suzana Radovanović Perić, direktorka MŠ “Živorad Grbić” i dodaje da veruje da će završnica i ove školske godine proći uspešno i raspevano.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.