POKS: “Nebrigom nadležnih vrtić ostao bez struje i grejanja – Tražimo odgovornost”

Pokret obnove Kraljevine Srbije izdao je saopštenje po kome se osvrće na novonastalu situaciju u strogom centru grada.

POKS-1

“Soliteri u Sinđelićevoj, vrtić” Hajdi”, noć su dočekali u mraku, pri najnižim temperaturama. Celu noć 10. na 11. januar, i celo pre podne, centar grada je bio bez napajanja električnom energijom.

Pitamo se, kada će već jednom u Valjevu biti rešeni problemi sa snabdevanjem električnom energijom?

Podsetimo, juče Donja Grabovica nije imala struju.

Osvrćemo se i na proteste meštana okolnih sela, koji su se desili u avgustu 2021.godine, kada je tadašnja ministarka Zorana Mihailović dolazila u posetu, i lično obećala rekonstrukciju električne mreže. Ta sela i danas, 2024 godine, imaju slične, neznatno umanjene, probleme. Pokret obnove Kraljevine Srbije je podržao proteste 2021.godine, kao jedinu mogućnost da se glas valjevskih sela čuje i za njihov problem se neko pobrine. Posle 3 godine od protesta i datog obećanja, u valjevskim selima i nije bolje pitanje snabdevanja, a sada su problemi počeli i centralnoj gradskoj zoni.

Kada treba poskupljenje električne energije, obično smo prvi, a kada treba nešto da se rekonstruiše/ popravi, tada ili nema ko to da uradi, ili obeća pa ne ispuni.

Pitamo se, takođe, šta je sledeće? Šta će sledeće biti bez struje u 21.om veku i tražimo objašnjenje, kako to da više od 10 sati gradsko jezgro sme i može biti bez snabdevanja električnom energijom, i to na temperaturama koje su u minusu. Uskoro će zasedati Savet za energetiku POKS-a Valjevo povodom problema sa snabdevanjem električnom energijom”, navodi se u saopštenju portparola POKS-a za grad Valjevo Tatjane Petrović.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.